Menu
​Ludieke actie: VCP en ANBO brengen de polder naar het Plein

Gedeelde belangen: daar draait het om op dinsdag 5 september bij een ludieke actie op het Plein in Den Haag. Aanleiding is de aftrap van het parlementaire jaar. Tijdens de actie halen de VCP en de onlangs toegetreden ANBO een stukje polder naar de Haagse binnenstad. Kamerleden, bewindspersonen, journalisten en natuurlijk passanten worden van harte uitgenodigd langs te komen voor een hernieuwde kennismaking met de VCP, een praatje en een kop koffie.

Ook aandacht voor wonen en zorg
ANBO en VCP willen met de actie onderstrepen dat het in onze polder gedeelde belangen gaan boven deelbelangen. We kijken naar het beroep en het vak en de uitdagingen die op de werkvloer opgelost moeten worden. Niet alleen werk en inkomen, maar ook uitdagingen rond leren, zorgen en wonen moeten opgepakt worden. Mensen willen zekerheden op deze punten. In een wereld die steeds meer draait om globalisering, automatisering en kunstmatige intelligentie, willen mensen zekerheden op thema’s als werk, inkomen, scholing, ontwikkelingen, maar ook veiligheid, wonen en zorg. ´Wij gaan niet alleen voor de uitersten, maar ook voor de middengroepen. Wij laten de stem van professionals in alle fasen van het leven horen, aldus VCP-voorzitter Nic van Holstein, die er op 5 september uiteraard bij zal zijn.

Groei VCP
De actie is een initiatief van ANBO, die eerder op bij de aftrap van het parlementaire jaar al iets vergelijkbaars deed. Nu gebeurt het dus in samenwerking met de VCP en andere organisaties die bij de vakcentrale zijn aangesloten, waaronder CMHF, De Unie, ACP, UOV, VNV en VHKP. Door de komst van ANBO, de Unie en UOV dit jaar is de VCP aanzienlijk gegroeid naar 270.000 leden.

Benieuwd naar de ludieke actie op 5 september? Kom dan naar het Plein in Den Haag. Je bent van harte welkom tussen 8.00 en 11.30 uur!

Laatste nieuws

Advies aan Hoge Raad over toepassen arbeidskorting bij WGA-uitkering

24 juni 2024

Advies aan Hoge Raad over toepassen arbeidskorting bij WGA-uitkering

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Meer nieuws