Menu
​Nieuwe naam: Vereniging van KLM-Professionals

De werknemersvereniging van KLM-professionals op de grond heeft een nieuwe naam: VKP (Vereniging van KLM-Professionals). Tot eind vorig jaar ging de vereniging door het leven als VHKP (Vereniging voor Hoger KLM Personeel), maar volgens voorzitter Bob van der Wal voldeed die naam niet meer. VKP is aangesloten bij de VCP.

Complexer
“Wij zijn ooit begonnen als vakvereniging voor managers, specialisten en executives. Maar het werk bij KLM op de grond is door de jaren heen steeds meer met elkaar verweven geraakt. Ook is er is sprake van toenemende certificering en professionalisering. Daardoor dekte de oude naam steeds minder de lading van de collectieve en individuele belangen en ambities van onze leden. Wij hebben daarom zelf een nieuwe naam voorgesteld en doorgevoerd”, zegt Van der Wal in een toelichting.

Ambities en professionaliteit
De VKP richt zich op de belangenbehartiging van professionals die werkzaam zijn of werkzaam zijn geweest op de Grond bij KLM en Deelnemingen. “Wij vinden het belangrijk dat onze leden invulling kunnen geven aan hun ambities en hun vak in de luchtvaart. De sector en haar medewerkers is in Nederland uniek in zijn soort en moet zichzelf dus permanent vernieuwen en ontwikkelingen eigen maken. Daarnaast zijn we er natuurlijk voor goede arbeidsvoorwaarden, werkgelegenheid en pensioen.”

De naamsverandering van de VKP is gepaard gegaan een nieuwe website. Voor meer informatie klik hier.

Laatste nieuws

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

17 april 2024

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

16 april 2024

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

webinar arbeidsvoorwaarden

16 april 2024

Terugblik webinar over arbeidsvoorwaarden voor jongeren

Meer nieuws