Menu
​Nieuwe wet Koolmees slecht voor leercultuur

De nieuwe arbeidswet van minister Koolmees (SZW) is slecht voor de leercultuur in Nederland. Dat heeft VCP-voorzitter Nic van Holstein gezegd in een vraaggesprek met BNR Nieuwsradio.

Transitievergoeding
Met name de verrekening van de transitievergoeding met de kosten van scholing voor een nieuwe functie na ontslag is Van Holstein een doorn in het oog. Over de transitievergoeding was al afgesproken dat de werkgever de kosten voor de plaatsing of opleiding voor een functie buiten het bedrijf verrekent met de transitievergoeding, zegt Van Holstein. “Nu doet het kabinet dat voorstel ook voor een andere functie bínnen het bedrijf. Ik denk dat dat heel slecht is voor de leercultuur in Nederland. Dat is niet stimulerend. Er is een doorbraak in de leercultuur nodig, zegt Van Holstein. “Er zijn veel veranderingen op de arbeidsmarkt, daarin moet je mensen stimuleren in plaats van afstraffen.”

Tweede zetel in SER
Het interview bij BNR stond verder in het teken van de groei van de VCP, in weerwil van dalende ledentallen bij de vakbonden. Aanleiding voor het vraaggesprek was de uitbreiding van de het aantal zetels van de VCP in de SER, van een naar twee, dankzij de aansluiting van onder meer ANBO, vakbond de Unie en UOV.

Luister hier naar het volledige interview bij BNR

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws