Menu
​Nieuwe wet Koolmees slecht voor leercultuur

De nieuwe arbeidswet van minister Koolmees (SZW) is slecht voor de leercultuur in Nederland. Dat heeft VCP-voorzitter Nic van Holstein gezegd in een vraaggesprek met BNR Nieuwsradio.

Transitievergoeding
Met name de verrekening van de transitievergoeding met de kosten van scholing voor een nieuwe functie na ontslag is Van Holstein een doorn in het oog. Over de transitievergoeding was al afgesproken dat de werkgever de kosten voor de plaatsing of opleiding voor een functie buiten het bedrijf verrekent met de transitievergoeding, zegt Van Holstein. “Nu doet het kabinet dat voorstel ook voor een andere functie bínnen het bedrijf. Ik denk dat dat heel slecht is voor de leercultuur in Nederland. Dat is niet stimulerend. Er is een doorbraak in de leercultuur nodig, zegt Van Holstein. “Er zijn veel veranderingen op de arbeidsmarkt, daarin moet je mensen stimuleren in plaats van afstraffen.”

Tweede zetel in SER
Het interview bij BNR stond verder in het teken van de groei van de VCP, in weerwil van dalende ledentallen bij de vakbonden. Aanleiding voor het vraaggesprek was de uitbreiding van de het aantal zetels van de VCP in de SER, van een naar twee, dankzij de aansluiting van onder meer ANBO, vakbond de Unie en UOV.

Luister hier naar het volledige interview bij BNR

Laatste nieuws

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

23 juni 2022

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

SWOM viert 10-jarig bestaan

22 juni 2022

SWOM viert 10-jarig bestaan

VCP blij met benoeming van Kim Putters tot SER-voorzitter

21 juni 2022

VCP blij met benoeming van Kim Putters tot SER-voorzitter

Meer nieuws
Naar boven