Menu
​Politie stopt met innen geldboetes

De politievakbonden breiden hun acties uit. Ze roepen collega’s op om vanaf vandaag geen geldboetes en achterstallige betalingen meer te innen. De bonden houden daarmee nog even vast aan publieksvriendelijke acties, die de ‘schatkist maximaal raken’. Vorige maand waren ze al gestopt met het uitschrijven van bekeuringen.

Werkdruk
De actie wordt ondersteund door alle politiebonden, waaronder ACP en VMHP, die bij de VCP zijn aangesloten. Ze willen dat er iets gedaan wordt aan de hoge werkdruk en eisen verder een beter loon, een gezonde pensioenregeling en een betere balans tussen werk en privé. Politiemensen moeten voor zichzelf de afweging maken of ze wel of niet meedoen.

Waarschuwing
Met de nieuwe acties gaan politiemensen geen geldboetes en achterstallige betalingen meer innen. Burgers die hiervoor staande worden gehouden, krijgen een waarschuwing en kunnen daarna gewoon doorrijden. Als er sprake is van méér dan financiële boetes of achterstallige betalingen, treedt de politie nog wel op. Dat is bijvoorbeeld zo bij verdenking van inbraak, een ingevorderd rijbewijs of een openstaande taak- of gevangenisstraf.

CAO-voorstellen
De CAO-onderhandelingen werden in juni stilgelegd door de bonden omdat minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en korpsleiding onvoldoende in beweging kwamen. Een nieuw voorstel van de minister werd vorige week afgewezen.

Laatste nieuws

VCP-voorzitter Nic van Holstein bezoekt Chemelot

10 april 2024

VCP-voorzitter Nic van Holstein bezoekt Chemelot

Week van de Overgang: Maak Werk van Gezondheid en Welzijn

10 april 2024

Week van de Overgang: Maak Werk van Gezondheid en Welzijn

VCP bestaat 10 jaar en 50 jaar

10 april 2024

VCP bestaat 10 jaar en 50 jaar

Meer nieuws