Menu
​Sacha Heemskerk nieuwe beleidsmedewerker VCP

Per 1 januari is Sacha Heemskerk bij de VCP in dienst getreden als beleidsmedewerker Arbeidsmarkt en sociale zekerheid. Sacha is de opvolger van Elwin Wolters.

Arbeidsmarkt
Sacha is al geruime tijd actief in het domein arbeidsmarkt. Tijdens haar rechtenstudie in Amsterdam was ze in dienst bij het Juridisch Loket, dat gratis juridisch advies geeft aan burgers. Ook was Sacha daar lid van de ondernemingsraad. Voor haar komst naar de VCP was ze bij de SER stagiair beleidsmedewerker. Sacha behaalde vorig jaar cum laude haar master Arbeidsrecht aan de UvA. Daarvoor deed ze HBO-rechten in Leiden. In Amsterdam is Sacha ook verbonden geweest aan het magazine Alibi, een juridisch tijdschrift voor en door studenten.

Versterken positie werknemer
Sacha wil zich bij de VCP in het bijzonder inzetten voor het versterken van de positie van de werknemer. “Het zijn onzekere tijden, veel mensen hebben geen vertrouwen in de toekomst. Veel maatregelen in het regeerakkoord pakken slecht uit voor de werknemer, zoals de cumulatiegrond in ontslagrecht en de proeftijd van vijf maanden. Ik vind het belangrijk dat werknemers wel weer vertrouwen krijgen en daar zal ik me in mijn nieuwe functie bij de VCP sterk voor maken.”

Laatste nieuws

Aanpak arbeidskrapte: ga het gesprek aan met je mensen

30 juni 2022

Aanpak arbeidskrapte: ga het gesprek aan met je mensen

Tijdelijk personeel

29 juni 2022

Wijzigingen arbeidsrecht en sociale zekerheid

‘Meer professionele ruimte in publieke dienstverlening’

29 juni 2022

‘Meer professionele ruimte in publieke dienstverlening’

Meer nieuws
Naar boven