Menu
​SWOM in rondetafelgesprek over sociale ondernemingen

Mensen met een arbeidsbeperking kunnen soms veel meer dan je denkt. Het zou dan ook goed zijn als gemeenten hun focus in hun beleid verbreden en niet alleen naar de onderkant van de arbeidsmarkt kijken. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer van de Stichting Studeren & Werken op Maat (SWOM), die is aangesloten bij de VCP. Voorzitter Bart de Bart van SWOM heeft daar deelgenomen aan een rondetafelgesprek over sociaal ondernemen.

Kennisafdeling
In de brief doet SWOM een oproep aan gemeenten juist ook aandacht te hebben voor jonge professionals met een arbeidsbeperking. Werken met een arbeidsbeperking betekent volgens hem niet dat je alleen geschikt bent voor bediening in de horeca. “De Young Professional met een arbeidsbeperking kan namelijk ook jouw collega op een kennisafdeling zijn, de topfiscalist of de griffiemedewerker van uw eigen kamercommissie”, zegt Bart de Bart. Ook gaat volgens hem de aandacht teveel uit naar de grote steden, terwijl er nog 378 andere gemeenten zijn waar sociale ondernemingen zich net zo goed verdienstelijk kunnen maken.

SWOM
SWOM begeleidt hoogopgeleide jongeren met een arbeidsbeperking naar een eerste baan, traineeship of stage. Jaarlijks worden op die manier 600 mensen aan werk geholpen. Deze Young Professionals vervullen geen gecreëerde banen, maar draaien mee als waardevolle nieuwe collega op een bestaande volwaardige functie. Inmiddels hebben ruim 55 partnerorganisaties zich aangesloten bij SWOM. De stichting staat voor een zakelijke en activerende benadering, waarbij mensen kun kwaliteiten kunnen inzetten en zo een bijdrage leveren aan een samenleving waarin iedereen meetelt.

Laatste nieuws

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

12 juni 2024

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

Volgende stap in RVU-actie politie

11 juni 2024

Volgende stap in RVU-actie politie

Meer nieuws