Menu
​Vacature: jonge pensioenbestuurders

Het opbouwen van een goed pensioen is voor jonge professionals lang niet meer vanzelfsprekend. En jonge pensioenbestuurders zijn al helemaal een zeldzaamheid. Slechts 2% van alle pensioenbestuurders is onder 35 jaar oud, en dat terwijl deze groep ruim 40% van de maatschappij vertegenwoordigt. Het PensioenLab wil hier verandering in brengen.

Stichting PensioenLab doet dit door jongeren enthousiast te maken over pensioen en te interesseren in een plek in een pensioenfondsbestuur of een verantwoordingsorgaan. Hiervoor heeft het PensioenLab naast een denktank ook het project PensioenLab Academie ontwikkeld (voorheen de PensioenKweekvijer).

Om de representativiteit op alle niveaus te versterken is de Academie in drie niveaus gesplitst.

•Junkies. Een intensief traject van 2 maanden, waarbij de colleges zijn in samenwerking met SPO opgesteld waar je wordt klaargestoomd om plaats te nemen in een pensioenfondsbestuur.

•Genieters. Een traject van 4 maanden waar je wordt opgeleid zodat je zonder probleem kan beginnen in een verantwoordingsorgaan.

•Verleiders. Een traject van 4 maanden waarbij je basiskennis over pensioen leert.

Interesse? Solliciteer voor 31 december door je motivatie en CV onder vermelding van de groep te mailen naar academie@pensioenlab.nl. Verdere informatie kan je vinden op www.pensioenlab.nl of via Jonas Teuwen, woordvoerder pensioenen VCP Young Professionals via jonasteuwen@gmail.com

Laatste nieuws

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Meer nieuws