Menu

De weerstand tegen het afschaffen van de dividendbelasting neemt steeds grotere vormen aan. De bevolking was vanaf het begin al in grote meerderheid tegen dit voorstel en die meerderheid is alleen maar groter geworden. Vakbonden VCP, FNV en CNV roepen het kabinet nogmaals op, snel af te zien van dit onzalige voornemen en het geld op een betere manier te besteden.

Investeer in werkgelegenheid
Nic van Holstein, voorzitter VCP: “Twee miljard is heel veel geld: investeer dat in werkgelegenheid hier! In scholing en ontwikkeling, zodat professionals duurzaam inzetbaar zijn en klaar zijn voor de toekomst. Speel adequaat in op digitalisering en globalisering zodat werknemers verzekerd zijn van werk en inkomen.”

Bizar voorstel
Han Busker, voorzitter FNV: “Het kabinet kan zich inmiddels nergens meer achter verschuilen. Er komt hierdoor grof minder geld binnen, maar er komen geen echte banen voor terug. De vakbonden waren al vanaf het begin tegen dit bizarre voorstel, de werkgevers verenigd in MBK-Nederland en LTO Nederland zien er evenmin niets meer in en inmiddels blijken ook de buitenlandse aandeelhouders, voor wie dit cadeau bedoeld was, er niet enthousiast over te zijn.”

Zorg en onderwijs
Maurice Limmen, voorzitter CNV: “Laat het gezonde verstand zegevieren. Buiten het kabinet is er niemand te vinden die dit een verstandige en nuttige maatregel vindt. Al dit geld, 2 miljard per jaar, is op zoveel manieren beter te besteden. Denk bijvoorbeeld aan al die harde werkers in de zorg of in het onderwijs.”

Op www.stopafschaffendividendbelasting.nl is een petitie gestart voor het behoud van de dividendbelasting.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws