Menu
​VCP: geef uitzendkrachten perspectief op vaste baan

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) roept op tot maatregelen die uitzendkrachten en andere tijdelijke krachten meer uitzicht biedt op zekerheid en een vaste functie. Uit onderzoek van het CBS blijkt vandaag dat uitzendkrachten nauwelijks perspectief hebben op een vaste baan. Geen wonder dat de onvrede onder deze groep mensen zo groot is. “Uitzend biedt vrijwel alleen maar uitzicht op tijdelijk onzeker werk“, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Recordaantal
Volgens de VCP laat het CBS-onderzoek andermaal zien dat de flexibilisering op de arbeidsmarkt is doorgeslagen. “Een vast contract zou normaal moeten zijn”, zegt VCP-voorzitter Van Holstein. “Nog nooit werkten zoveel mensen in de uitzendbranche. Liefst twee derde van de werknemers zonder vast dienstverband zegt behoefte te hebben aan zekerheid. Daar zou het nieuwe kabinet iets aan moeten doen.”

Onvoldoende brugfunctie
”Pak de bevoorrechte positie van uitzenden aan, want uitzenden blijkt onvoldoende de brugfunctie naar vast werk te vervullen”, aldus VCP-voorzitter Nic van Holstein. ”Volgens het CBS maken uitzendbedrijven bovendien winsten terwijl uitzendkrachten in onzekerheid verkeren en ontevreden zijn over hun werk. ”De balans op de arbeidsmarkt slaat duidelijk door.”

Laatste nieuws

Nic van Holstein

27 februari 2024

In gesprek met Nic van Holstein: De poort naar politiek Den Haag

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

Meer nieuws