Menu

Meer dan de helft van de bedrijven heeft nog geen Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), vooral kleinere ondernemingen. Het Steunpunt RI&E wil daar verandering in brengen en doet dat deze week met tal van workshops, cursussen en opfrisdagen. De VCP werkt binnen het Steunpunt samen aan afspraken om werk veiliger en gezonder te maken. Tijdens de 3e Week van de RI&E van 12 tot 16 juni vraagt het steunpunt extra aandacht voor veilig en gezond werken. Dit jaar heeft de week van RI&E specifieke aandacht voor de RI&E als onderdeel van het zakelijke succes.

Veel werkgevers onwetend
Veel grotere bedrijven hebben al wel een RI&E. Van alle werknemers werkt 83% in een bedrijf met een RI&E, waarvan 60% met een complete RI&E. Een belangrijk punt van aandacht tijdens de week is dat een groot aantal werkgevers niet weet dat zij een RI&E moeten maken of aangeeft dat niet te kunnen. Van de werkgevers die geen RI&E heeft, zegt 75% niet te weten dat dat moet. Volgens het steunpunt draagt een RI&E bij aan meer tevredenheid onder werknemers, meer productiviteit en meer continuïteit. Ook scheelt het uiteindelijk in de kosten doordat bijvoorbeeld het verzuim omlaag gaat.

Werknemer en werkgever samen aan zet
Veilig en gezond werken is een zaak van werkgever en werknemer. Als werknemer heb je recht om te weten welke risico’s er in het bedrijf zijn en welke maatregelen daarvoor zijn getroffen. Werknemers kunnen voor een RI&E input leveren over de risico’s in het werk en mogelijke oplossingen om daar op een praktische en verantwoorde manier mee om te gaan. Bij voorkeur werken de werkgever en de werknemer samen om een veilige en gezonde werkplek te houden. Een RI&E kan daarbij helpen om veiligheids- en gezondheidsrisico’s in kaart te brengen.

Activiteitenagenda via www.weekvanderie.nl is de online activiteitenkalender beschikbaar, die in de komende weken verder wordt gevuld. Intermediairs kunnen zich gratis aanmelden met hun activiteiten. In het overzicht met supporters staan de deelnemende partijen.

Laatste nieuws

Advies aan Hoge Raad over toepassen arbeidskorting bij WGA-uitkering

24 juni 2024

Advies aan Hoge Raad over toepassen arbeidskorting bij WGA-uitkering

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Meer nieuws