Menu
​Week van de werkstress begonnen

Vandaag is de jaarlijkse week van de werkstress begonnen. De week is bedoeld om stress op de werkvloer aan te pakken en het werkplezier te vergroten. Honderden bedrijven en organisaties doen eraan mee. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Veel problemen kunnen al worden voorkomen, door ze gewoon bespreekbaar te maken.

Werkdruk
Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Werkstress heeft diverse oorzaken, waarvan werkdruk een hele belangrijke is. Ook (seksuele) intimidatie, discriminatie, pesten of agressie hebben grote impact op hoe mensen hun werk ondergaan. Wie stress op het werk succesvol aanpakt, zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim.

Zorgelijk
Uit onderzoek blijkt verder dat er een verband is tussen vastigheid op de werkvloer en stress. Mensen met een flexibel contract zoals uitzendkrachten hebben veel vaker burn-outklachten dan werknemers met een vast contract. Volgens de VCP is dat een zorgelijke ontwikkeling in een tijd dat flexibilsering steeds meer om zich heen grijpt. Volgens de VCP moet een normaal contract de norm zijn. 

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws