Menu

Bedrijven en organisaties die seksuele intimidatie willen tegengaan kunnen daarvoor een handige tool gebruiken. Op de website duurzameinzetbaarheid.nl staat een wegwijzer die je in drie stappen leidt naar een passende aanpak van seksuele intimidatie. De VCP vindt het belangrijk de tool andermaal onder de aandacht te brengen na alle publicaties over seksueel overschrijdend gedrag.

Alle sectoren
De grote schandalen die nu de krant halen, zijn maar het topje van de ijsberg. Want seksuele intimidatie kan overal voorkomen, in welke sector dan ook. De gevolgen van seksuele intimidatie kunnen ernstig zijn, in de eerste plaats voor het slachtoffer. Maar ook de werksfeer en productiviteit kunnen negatief beïnvloed worden. De wegwijzer richt zich op seksueel ongewenst gedrag binnen een organisatie. Er staat in wat seksuele intimidatie is, hoe je kunt herkennen en erkennen en wat je ertegen kunt doen.

Risico-inventarisatie
Werkgevers (uitgezonderd ZZP’ers) zijn verplicht om de risico’s op onder andere seksuele intimidatie in kaart te brengen in een Risico Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. 

Laatste nieuws

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

23 juni 2022

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

SWOM viert 10-jarig bestaan

22 juni 2022

SWOM viert 10-jarig bestaan

VCP blij met benoeming van Kim Putters tot SER-voorzitter

21 juni 2022

VCP blij met benoeming van Kim Putters tot SER-voorzitter

Meer nieuws
Naar boven