Menu

Tijdens de Arbomarkt van de Stichting van de Arbeid is op 25 november jl. een brochure uitgereikt waarin deskundigen vertellen over de acht handreikingen die de afgelopen tijd voor verschillende arbeidsrisico’s zijn ontwikkeld. De VCP beveelt vakorganisaties aan gebruik te maken van deze handreikingen bij de inrichting van het arbeidsomstandighedenbeleid en bij het realiseren van gezond en veilig werken.

Om werkgevers en werknemers te ondersteunen bij het realiseren van veilig en gezond werken, is de Stichting van de Arbeid aan de slag gegaan met het laten ontwikkelen van handreikingen. De thema’s waarover de Stichting van de Arbeid handreikingen heeft ontwikkeld zijn: Bevordering implementatie arbocatalogus in bedrijven, Psychosociale arbeidsbelasting (PSA), preventiemedewerker, taal & veiligheidsrisico’s, bedrijfshulpverlening, inhaleerbare allergenen, arbomaatregelen Zwangerschap & Werk en Uitzendwerk. Opstellers van arbocatalogi kunnen uit deze handreikingen oplossingen halen die toepasbaar zijn in de eigen branche en deze opnemen in de arbocatalogus.

In de interviews in de brochure kunnen werkgevers en werknemers lezen hoe zij kunnen omgaan met arbeidsrisico’s en hierbij gebruik kunnen maken van de handreikingen. Zie hier de brochure (pdf.) die is ontwikkeld door de Stichting.

Laatste nieuws

Belastingen en premies per 1 juli 2022

28 juni 2022

Belastingen en premies per 1 juli 2022

pensioen

27 juni 2022

8e Pensioennieuwsbrief VCP: nieuwe wetgeving en appreciatie doelen

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

23 juni 2022

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

Meer nieuws
Naar boven