Menu

Tijdens de Arbomarkt van de Stichting van de Arbeid is op 25 november jl. een brochure uitgereikt waarin deskundigen vertellen over de acht handreikingen die de afgelopen tijd voor verschillende arbeidsrisico’s zijn ontwikkeld. De VCP beveelt vakorganisaties aan gebruik te maken van deze handreikingen bij de inrichting van het arbeidsomstandighedenbeleid en bij het realiseren van gezond en veilig werken.

Om werkgevers en werknemers te ondersteunen bij het realiseren van veilig en gezond werken, is de Stichting van de Arbeid aan de slag gegaan met het laten ontwikkelen van handreikingen. De thema’s waarover de Stichting van de Arbeid handreikingen heeft ontwikkeld zijn: Bevordering implementatie arbocatalogus in bedrijven, Psychosociale arbeidsbelasting (PSA), preventiemedewerker, taal & veiligheidsrisico’s, bedrijfshulpverlening, inhaleerbare allergenen, arbomaatregelen Zwangerschap & Werk en Uitzendwerk. Opstellers van arbocatalogi kunnen uit deze handreikingen oplossingen halen die toepasbaar zijn in de eigen branche en deze opnemen in de arbocatalogus.

In de interviews in de brochure kunnen werkgevers en werknemers lezen hoe zij kunnen omgaan met arbeidsrisico’s en hierbij gebruik kunnen maken van de handreikingen. Zie hier de brochure (pdf.) die is ontwikkeld door de Stichting.

Laatste nieuws

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

17 april 2024

Ledencongres De Unie: koopkrachtverlies is een groot probleem

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

16 april 2024

Magazine Nationaal Ambtenarencongres 2024: Samen aan de slag met Sociale veiligheid

webinar arbeidsvoorwaarden

16 april 2024

Terugblik webinar over arbeidsvoorwaarden voor jongeren

Meer nieuws