Menu
Acties in het onderwijs: extra investeringen nodig

Het kabinet moet 4 miljard extra investeren om de problemen in het onderwijs op te lossen. Dat is de inzet van de actieweek die vrijdag wordt afgesloten met een landelijke manifestatie in Den Haag. Het wordt een unieke bijeenkomst, want het is voor het eerst in Nederland dat alle onderwijssectoren samen staken. De bij de VCP aangesloten onderwijsbond FvOv en de VAWO (wetenschap) doen eraan mee.

Primair onderwijs
Vorige week kondigde minister Slob aan dat er vanaf het nieuwe schooljaar 96 miljoen euro voor werkdruk in het primair onderwijs beschikbaar komt. Voor deze kabinetsperiode betekent het echter niet dat er extra geld bij komt. Volgens FvOv is het op zich een positieve stap maar deze staat niet in verhouding tot wat het PO nodig heeft, terwijl de andere sectoren er helemaal niets bij krijgen.

Veel meer nodig
“Het is van groot belang is dat we met zijn allen laten zien dat er veel meer nodig is voor het onderwijs”, zegt Jilles Veenstra, voorzitter van de onderwijsvakbond FvOv. “Duidelijk is in ieder geval dat de aangekondigde acties en staking de politieke druk opvoeren op het kabinet.” Volgens de bonden staat na jaren van bezuinigingen docenten het water aan de lippen. Er is sprake van een personeelstekort, de werkdruk is hoog en veel onderwijzers vallen uit door burn-outverschijnselen.

Petitie
In een petitie roepen de onderwijsbonden het kabinet op om meer in het onderwijs te investeren. De petitie is al door meer dan 60.000 mensen ondertekend. Wil je ook de petitie tekenen, klik dan hier.

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws