Menu
Aftrap voor acties voor beter pensioen

In de Rotterdamse haven zijn de eerste acties gevoerd voor betere pensioenen. De actie in Rotterdam is een initiatief van de politiebonden, waaronder de bij de VCP aangesloten Politiebond ACP en VMHP. Ze hebben de handen ineengeslagen met havenwerkers en maken een ´sector-overschrijdende beweging´. Ook de VCP zelf was aanwezig bij de manifestatie, die op de Maasvlakte werd gehouden.

Pensioenonderhandelingen
Volgens de bonden is met het vastlopen van de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel een ongewenste en onaanvaardbare situatie ontstaan. De bonden willen het kabinet ertoe bewegen afspraken te maken over de afschaffing van de boete op vroegpensioen voor mensen met zware beroepen, bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar, aanpassing van de rekenrente en verplicht pensioen voor zzp’ers.

Steun betuigen
Het pensioenoverleg liep op 20 november vast. De afstand tussen het kabinet en werknemers bleek te groot. “Het kabinet zal ons moeten tegemoetkomen. Er is een toenemende onvrede over de pensioenen. Ik zal niet raar opkijken wanneer komende maanden meer acties volgen. De VCP doet de oproep aan de aangesloten organisaties om komende donderdag steun te betuigen aan de actie”, als VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws