Menu
Amerik Klapwijk panellid op webinar circulaire economie

VCP-beleidsmedewerker Amerik Klapwijk is op 28 juni een van de panelleden op een webinar over de circulaire economie. Hij gaat onder meer in op de vraag wat circulair werken betekent voor bedrijven en de impact op werkgelegenheid. Ook de rol van professionals en hoe zij zich goed op de transitie kunnen voorbereiden komt ter sprake. Aanmelden voor het webinar kan hier.

Inspelen

De circulaire economie biedt volgens Klapwijk veel kansen voor innovatie en nieuwe banen, maar taken zullen ook veranderen, waardoor sommige banen ook zullen verdwijnen. “Het is daarom belangrijk dat ondernemers en organisaties hun ‘menselijk kapitaal’ als onderdeel gaan zien van de circulaire transitie en de kansen voor mensen zien en in hen investeren”

Rapport

Tijdens het webinar wordt het rapport ‘Transitie is Mensenwerk, Arbeid als factor in de circulaire economie’ gelanceerd en besproken. Het rapport is, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, opgesteld door KPMG en Circle Economy met steun van de Goldschmeding Foundation.

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws