Menu
Amerik Klapwijk panellid op webinar circulaire economie

VCP-beleidsmedewerker Amerik Klapwijk is op 28 juni een van de panelleden op een webinar over de circulaire economie. Hij gaat onder meer in op de vraag wat circulair werken betekent voor bedrijven en de impact op werkgelegenheid. Ook de rol van professionals en hoe zij zich goed op de transitie kunnen voorbereiden komt ter sprake. Aanmelden voor het webinar kan hier.

Inspelen

De circulaire economie biedt volgens Klapwijk veel kansen voor innovatie en nieuwe banen, maar taken zullen ook veranderen, waardoor sommige banen ook zullen verdwijnen. “Het is daarom belangrijk dat ondernemers en organisaties hun ‘menselijk kapitaal’ als onderdeel gaan zien van de circulaire transitie en de kansen voor mensen zien en in hen investeren”

Rapport

Tijdens het webinar wordt het rapport ‘Transitie is Mensenwerk, Arbeid als factor in de circulaire economie’ gelanceerd en besproken. Het rapport is, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, opgesteld door KPMG en Circle Economy met steun van de Goldschmeding Foundation.

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws