Menu
Arbovoorzieningen moeten belastingvrij zijn

De VCP krijgt signalen dat kantoorspullen zoals stoelen en toetsenborden die tijdens corona aan thuiswerkers zijn verstrekt, massaal worden teruggehaald. De reden is dat de fiscus die spullen als gift zou kunnen gaan zien en dus als loon, waardoor er belasting over moet worden betaald en werkgevers dit dreigen af te wentelen op de werknemer.

Bizar

VCP-beleidsmedewerker Amerik Klapwijk spreekt van een bizarre situatie. “Wij krijgen die signalen onder meer uit de hoek van ministeries, maar ook van universiteiten en bedrijven. Het is vreemd dat dit nu gebeurt, juist van diezelfde organisaties die allemaal mooie plannen hebben opgesteld over hoe hybride werken vorm te geven. Heel Nederland heeft de mond vol van hybride werken en verandering ‘na corona’.” Volgens Klapwijk worden vrachtwagens ingehuurd met dure benzine om bijvoorbeeld ministeries met grote voorraden stoelen te overladen waar ze vervolgens niets mee kunnen. En de werknemer zijn thuiswerkplek is weer uitgekleed.

Koude douche

De VCP vindt dat alle verstrekte arbovoorzieningen tijdens coronatijd ter beschikking van de werknemer moeten blijven om te kunnen thuiswerken. Daar moet de fiscus niet moeilijk over doen. “Wij roepen het ministerie van Financiën op dit fatsoenlijk te regelen. Dit soort voorzieningen moeten gewoon belastingvrij zijn. Werknemers verwachten niet dat ze die stoelen moeten inleveren en al helemaal niet dat ze belasting moeten betalen over spullen die ze destijds kregen. Zo is hybride werken dood voor het begint.” De SER brengt binnenkort een advies uit over hybride werken.

Bekijk en luister hier het item over dit onderwerp bij BNR

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws