Menu

De marginale belastingdruk van de middeninkomens schiet omhoog. Voor de MHP is dit aanleiding om belastingtips voor de achterban te bundelen onder het motto: ‘Hoe kunnen we de belastingdruk dragelijker maken door te voorkomen dat u teveel belasting betaalt?’ Deze maand tips voor websites met belastingtips in het kader van de aangifte 2013.

Heeft u zelf nog een goede belastingtip die u wilt delen? Meld het ons via e-mail info@vc-mhp.nl.

Belastingtip maart 2014

Tips in het kader van de aangifte 2013

Vanaf begin maart zijn er al veel gegevens door de belastingdienst op de aangifte ingevuld, wanneer u het aangifteprogramma downloadt. Wanneer u digitaal aangifte doet, dan vult de belastingdienst bijvoorbeeld uw loon of de WOZ-waarde van uw huis alvast in. Dit is dan ook een goed moment om aangifte te gaan doen. Als u voor 1 april aangifte doet, dan krijgt u voor 1 juli bericht. Mocht u later aangifte willen doen, dan moet u tijdig uitstel aanvragen. Op de site van belastingdienst staat nog een aantal specifieke tips over het invullen van het formulier. De aangifte van het belastingjaar 2013 controleert de Belastingdienst extra goed op de verwerking van zorgkosten, hypotheekverhoging in 2013, persoonsgebonden budget, gastouders, giften en vermogen in het buitenland.

In het kader van het invullen van uw belastingaangifte verwijst de MHP deze maand naar een aantal sites met belastingtips die u ter voorbereiding kunt gebruiken. Er zijn veel (betrouwbare) websites die zich met de materie bezighouden. Uiteraard blijft u zelf verantwoordelijk voor uw eigen aangifte. Op onderstaande sites vindt u handige tips:

  • Via de Consumentenbond kunt u een gratis minigids belastingaangifte aanvragen.
  • Op de website van de Consumentenbond vindt u ook tien belastingtips voor 2014.
  • Op de website van de Telegraaf worden diverse vragen over belastingen behandeld. Wanneer u abonnee bent, kunt u in de maand maart dagelijks nieuwe tips ontvangen.
  • Z24 richt zich primair op ondernemers, maar u vindt hier toch nuttige informatie over slimme aftrekposten.
  • Tot slot kunt u via nugeld.nl nog meer belastingtips raadplegen over onder andere sparen en beleggen.

Laatste nieuws

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Meer nieuws