Menu

De marginale belastingdruk van de middeninkomens schiet omhoog. Voor de MHP is dit aanleiding om belastingtips voor de achterban te bundelen onder het motto: ‘Hoe kunnen we de belastingdruk dragelijker maken door te voorkomen dat u teveel belasting betaalt?’ Deze maand tips voor websites met belastingtips in het kader van de aangifte 2013.

Heeft u zelf nog een goede belastingtip die u wilt delen? Meld het ons via e-mail info@vc-mhp.nl.

Belastingtip maart 2014

Tips in het kader van de aangifte 2013

Vanaf begin maart zijn er al veel gegevens door de belastingdienst op de aangifte ingevuld, wanneer u het aangifteprogramma downloadt. Wanneer u digitaal aangifte doet, dan vult de belastingdienst bijvoorbeeld uw loon of de WOZ-waarde van uw huis alvast in. Dit is dan ook een goed moment om aangifte te gaan doen. Als u voor 1 april aangifte doet, dan krijgt u voor 1 juli bericht. Mocht u later aangifte willen doen, dan moet u tijdig uitstel aanvragen. Op de site van belastingdienst staat nog een aantal specifieke tips over het invullen van het formulier. De aangifte van het belastingjaar 2013 controleert de Belastingdienst extra goed op de verwerking van zorgkosten, hypotheekverhoging in 2013, persoonsgebonden budget, gastouders, giften en vermogen in het buitenland.

In het kader van het invullen van uw belastingaangifte verwijst de MHP deze maand naar een aantal sites met belastingtips die u ter voorbereiding kunt gebruiken. Er zijn veel (betrouwbare) websites die zich met de materie bezighouden. Uiteraard blijft u zelf verantwoordelijk voor uw eigen aangifte. Op onderstaande sites vindt u handige tips:

  • Via de Consumentenbond kunt u een gratis minigids belastingaangifte aanvragen.
  • Op de website van de Consumentenbond vindt u ook tien belastingtips voor 2014.
  • Op de website van de Telegraaf worden diverse vragen over belastingen behandeld. Wanneer u abonnee bent, kunt u in de maand maart dagelijks nieuwe tips ontvangen.
  • Z24 richt zich primair op ondernemers, maar u vindt hier toch nuttige informatie over slimme aftrekposten.
  • Tot slot kunt u via nugeld.nl nog meer belastingtips raadplegen over onder andere sparen en beleggen.

Laatste nieuws

Tweede fase brede publiekscampagne pensioen vandaag van start

2 oktober 2023

Tweede fase brede publiekscampagne pensioen vandaag van start

Grote zorgen bij arbeidsongeschikte werknemers over wegvallen arbeidskorting

2 oktober 2023

Grote zorgen bij arbeidsongeschikte werknemers over wegvallen arbeidskorting

SER verkenning Europese Unie 2024-2029

28 september 2023

SER verkenning Europese Unie 2024-2029

Meer nieuws
Naar boven