Menu
‘Betere aansluiting hoger onderwijs op arbeidsmarkt’

Jongerenorganisaties vinden dat de aansluiting van het hoger onderwijs op de arbeidsmarkt beter moet. Dat staat in een brief die ze aan de Tweede Kamer hebben aangeboden. Waar de arbeidsmarkt in toenemende mate meer dynamisch en veeleisender wordt, blijft het hoger onderwijs achter, zo schrijven ze. Het gehele onderwijsveld, met als aanvoerders de universiteiten en hogescholen, moeten serieuze stappen zetten om dit probleem te ondervangen.

Breed opgeleid
De brief is onder meer ondertekend door de VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van de VCP. De overige ondertekenaars zijn het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de Nationale Jeugdraad (NJR), het CNV Jongeren, UniPartners en Integrand. Ze wijzen erop dat de arbeidsmarkt steeds meer gericht is op breed opgeleide studenten. Studenten ervaren daarom ook steeds meer behoefte om naar eigen inzicht kwaliteiten op te doen, zowel binnen als buiten het curriculum.

Kansen op arbeidsmarkt
Naast de (lopende) experimenten met flexstuderen, vraagt de veranderende arbeidsmarkt ook om brede persoonsontwikkeling en goede voorbereiding op de arbeidsmarkt vanuit het curriculum van opleidingen (en daarbuiten). Universiteiten en hogescholen zouden daarnaast meer aandacht moeten hebben voor de kansen van studenten op de arbeidsmarkt.

Lees hier de brief (pdf)

Laatste nieuws

Gesprekken over verlenging Regeling Vervroegd Uittreden vastgelopen

8 december 2023

Gesprekken over verlenging Regeling Vervroegd Uittreden vastgelopen

Uitnodiging bijeenkomst werk en mantelzorg

6 december 2023

Uitnodiging bijeenkomst werk en mantelzorg

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Meer nieuws