Menu
pensioenlab

Op donderdag 16 mei vond het slotevenement van de Stichting PensioenLab plaats bij CACEIS in Amsterdam.

Het hoogtepunt van de dag was de feestelijke afsluiting van de projecten van  PensioenLab, waar deelnemers hun gezamenlijk opgestelde adviezen presenteerden aan de pensioensector of hun diploma in ontvangst namen om aan de slag te kunnen gaan als pensioenfondsbestuurder.

Adviezen gepresenteerd

De PensioenLab-deelnemers presenteerden hun bevindingen over diverse onderwerpen, waaronder de communicatie rondom de Wet Toekomst Pensioenen, de impact hiervan op jongeren en voor de rol die jongeren kunnen spelen in een verantwoordingsorgaan van een pensioenfonds. Naast de reguliere deelnemers waren er ook ROC-studenten die met een thema aan de slag gingen, en op die manier gedurende het traject ook meer over het belang van pensioen te weten zijn gekomen. Tijdens de bijeenkomst werden ook de kennisbegeleiders uit de sector in het zonnetje gezet.

De dag werd afgesloten door Lisa Brüggen, directeur van NETSPAR en hoogleraar aan de Universiteit Tilburg en Maastricht. Zij benadrukte het belang van het betrekken van jongeren bij pensioencommunicatie. Na haar toespraak werd de bijeenkomst gezellig afgesloten met een borrel.

Tijdens het evenement werd ook het nieuwe bestuur van Stichting PensioenLab voorgesteld, met Patrick Hereijgers van VCP Young Professionals als nieuw bestuurslid.

Over PensioenLab

Het PensioenLab geeft jongeren de gelegenheid om mee te denken over de toekomst van ons pensioenstelsel. Daarnaast kunnen jongeren meedoen aan de PensioenLab Academie om opgeleid te worden tot pensioenfondsbestuurder. Ook organiseert PensioenLab masterclasses om de kennis en het pensioenbewustzijn te vergroten. PensioenLab is een samenwerking tussen VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Young & United.

Voor meer informatie over PensioenLab, klik hier.

 

Laatste nieuws

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

12 juni 2024

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

Volgende stap in RVU-actie politie

11 juni 2024

Volgende stap in RVU-actie politie

Meer nieuws