Menu
Bijval in Kamer voor Pensioenlabel VCP YP

VCP Young Professionals vindt in de politiek bijval voor haar oproep om te komen tot een zogeheten Pensioenlabel. Minister Koolmees spreekt van een interessant idee en wil hierover met VCP YP het gesprek aangaan, zo zei hij in de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de VVD en GroenLinks.

Inzicht arbeidsvoorwaarde pensioen

Met een Pensioenlabel kunnen werknemers straks in één oogopslag zien hoe de pensioenregeling van hun (aankomende) werkgever scoort. “Het wordt tijd dat een dergelijk label er komt en (jonge) professionals helder inzicht krijgen in hun arbeidsvoorwaarde pensioen”, aldus Anne Buningh, pensioenwoordvoerster van VCP YP. Ze is blij dat de oproep van de jongerenorganisatie van de VCP gehoor vindt in de Kamer.

Nieuwe pensioenstelsel

VCP YP heeft een onepager gemaakt met daarin alle informatie over een Pensioenlabel, dat net zo werkt als een energielabel. “Veel mensen, zeker jongeren, zien pensioen als ‘iets voor later’, maar wanneer het Pensioenakkoord van kracht wordt in 2026 komt het zwaartepunt van je opbouw juist in de beginjaren van je carrière te liggen. Daarom heb je grip nodig op je pensioen, en de eerste stap is om in één opslag te kunnen inzien of je een goede regeling hebt”, zegt Buningh.

Laatste nieuws

Belastingen en premies per 1 juli 2022

28 juni 2022

Belastingen en premies per 1 juli 2022

pensioen

27 juni 2022

8e Pensioennieuwsbrief VCP: nieuwe wetgeving en appreciatie doelen

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

23 juni 2022

Nieuw tijdvak aanvraag STAP-budget

Meer nieuws
Naar boven