Menu
flexibilisering

De VCP steunt de oproep van Vakorganisatie De Unie dat de arbeidsvoorwaarden voor uitzendkrachten moeten worden gelijkgetrokken met die van vast personeel. Dinsdag liepen De Unie, FNV en CNV weg uit het overleg over een nieuwe cao voor uitzendwerk. Er werd sinds september over een nieuwe cao onderhandeld. De huidige cao loopt tot 1 juni 2021.

Ongelijk speelveld

Volgens de bonden is er sprake van een ongelijk speelveld waar het gaat om zaken als een dertiende maand of thuiswerkvergoedingen. Ook willen ze dat uitzendbureaus hun krachten doorbetalen als er geen werk is. Nu moeten zij zich wel beschikbaar houden voor uitzenders en kunnen ze geen ander werk aannemen.

Onzekerheid

Door allerlei draaideurconstructies blijven veel uitzendkrachten hangen in onzekere contracten. Met het risico dat ze elk moment werk en inkomen kwijtraken. Gerard van der Lit, bestuurder De Unie, aangesloten bij de VCP: “De uitzendwerkgevers zeggen wel dat ze uitzendkrachten meer zekerheid willen geven, maar in de praktijk zien we wat anders. Het merendeel van de uitzendkrachten krijgt geen contract met meer zekerheid. Ze komen na maximaal 78 weken werken in de WW of bijstand. Na zes maanden kunnen ze dan weer aan de slag. In hetzelfde onzekere uitzendcontract.”

Piek en ziek

De bonden willen dat uitzendkrachten vanaf dag één dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als de collega’s die in vaste dienst zijn.
Door ze niet dezelfde arbeidsvoorwaarden te geven maak je van uitzendwerk goedkope arbeid, dat voor structureel werk wordt ingezet, aldus de bonden. Uitzendwerk is bedoeld voor piek en ziek. Door uitzendwerk in te zetten voor structureel werk gaat dat ook ten koste van vaste arbeidsplekken.

 

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws