Menu

Culemborg, 12 december 2011

Brief FNV, CNV en MHP aan Tweede Kamer over kostendekkende griffierechten

In vervolg op eerdere protesten van de MHP tegen het wetsvoorstel van het kabinet om de griffierechten voor procedures bij de rechter met ingang van 1 januari 2013 fors te verhogen, hebben de vakcentrales FNV, CNV en MHP op 7 december jl. een gezamenlijke brief gezonden aan de Tweede Kamer.

In deze brief wijzen de vakcentrales erop dat door invoering van de fors hogere griffierechten voor arbeidsrechtprocedures de kenmerkende ongelijkheidscompensatie van de werknemer als zwakkere partij op de tocht komt te staan. “In arbeidszaken zijn de belangen in financieel opzicht weliswaar soms klein, maar zijn tegelijkertijd niet zelden fundamentele rechten aan de orde”, aldus MHP-duovoorzitter Reginald Visser.
Als schrijnend voorbeeld wijst Visser op de situatie waarin de werkgever de loondoorbetaling heeft stopgezet, waarbij de werknemer helemaal de financiële middelen niet heeft om zijn recht te halen. Om via een procedure aan geld te komen, moet eerst vooraf geld, in de vorm van griffierecht, worden betaald.

Download hier de brief.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws