Menu

Op 28 mei is de campagne ‘Mijn werk en zekerheid’ van start gegaan. Deze campagne van het Ministerie van SZW beoogt mensen te informeren over de nieuwe regels die per 1 juli 2015 ingaan. De campagne probeert zoveel mogelijk mensen te bereiken en maakt gebruik van radiospotjes, social media en online advertenties.

Via de website www.mijnwerkenzekerheid.nl is informatie te vinden over de nieuwe regels van de Wet werk en zekerheid (Wwz). Zo zijn er tools aanwezig waarmee mensen kunnen vaststellen wat hun persoonlijke situatie is op de arbeidsmarkt. Daarbij kan bijvoorbeeld worden vastgesteld of werkgevers na verloop van tijd verplicht zijn om een vast contract aan te bieden en of mensen in aanmerking komen voor een transitievergoeding bij ontslag. Op de website www.mijnwerkenzekerheid.nl zijn ook factsheets geplaatst met extra achtergrondinformatie. U kunt zich via de website aanmelden voor een nieuwsbrief over de Wwz.

Ook op de website van de VCP is meer over de Wwz te vinden via een aparte themapagina. Bij vragen over de nieuwe Wwz kunt u ook contact opnemen met juristen van uw beroepsorganisatie of met bureaumedewerkers van de VCP.

De Nationale Beeldbank / Corepics

Laatste nieuws

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

economie krapte arbeidsmarkt

19 februari 2024

Stand van de economie: onder de motorkap

Innovatie is nodig voor veiligheid in de luchtvaart

13 februari 2024

Innovatie is nodig voor veiligheid in de luchtvaart

Meer nieuws