Menu
Corona-denktank jongeren geeft kabinet advies

Het SER Jongerenplatform en Denktank-Y, onderdeel van Coalitie-Y, hebben de handen ineengeslagen met de oprichting van de Jongeren Denktank Coronacrisis (JDC). Deze denktank zal eind dit jaar adviezen geven aan het kabinet over corona-zaken die specifiek met jongeren te maken hebben. Om zoveel mogelijk input bij jongeren zelf op te halen is de Opp app ontwikkeld. Ben jij tussen de 16 en 35 jaar, laat dan vooral van je horen. Download de app en praat mee!

Praat mee via de Opp app

Premier Rutte vroeg in mei aan alle jongeren in Nederland om mee te denken over oplossingen voor de coronacrisis, en vooral over onderwijs, werk en wonen. “Het is van belang dat zij kunnen meepraten. Veel jongeren worden hard getroffen door de coronacrisis. Via de app kunnen ze ideeën aandragen zodat er een breed gedragen advies komt vanuit alle jongeren”, zegt Sacha Heemskerk van VCP Young Professionals, dat deel uitmaakt van het SER-Jongerenplatform. Deelnemen is anoniem en de app voldoet aan de veiligheidseisen van Android, Apple en de AVG-privacywetgeving.

Oproep

Heb jij oplossingen om de gevolgen van de coronacrisis te verminderen? Of heb je een ander goed idee? Download dan nu de app! Wij horen graag jouw ideeën over wat jij nodig hebt om uit de crisis te komen, en kansen te benutten. Die ideeën ga je in de app met andere deelnemers verder uitwerken. Daarvoor kom je dus een aantal malen terug in de app. #Samenzijnweslimmer

Instructies downloaden app en Q&A

Laatste nieuws

AOW

25 september 2020

VCP: AOW-leeftijd omlaag bij daling levensverwachting

Tijdelijk personeel

24 september 2020

Marktverstoring zorgt voor druk op lonen en teveel flex

Sociale zekerheid

24 september 2020

Aanvullend sociaal pakket: werknemers moeten zelf grip houden

Meer nieuws
Naar boven