Menu

Veilig en gezond werken is een zaak van werkgever en werknemer. Vandaar dat het Steunpunt RI&E op zijn geheel vernieuwde website www.rie.nl ook een duidelijke plaats inruimt voor werknemers. De VCP werkt binnen het Steunpunt RI&E samen aan afspraken om werk veiliger en gezonder te maken. Tijdens de Week van de RI&E van 15 tot 19 juni vraagt het steunpunt extra aandacht voor veilig en gezond werken.

Als werknemer heb je recht om te weten welke risico’s er in het bedrijf zijn en welke maatregelen daarvoor zijn getroffen. De basis hiervoor ligt in de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Ook de werknemer heeft een rol als het gaat om veilig en gezond werken. Werknemers kunnen input leveren over de risico’s in het werk en mogelijke oplossingen om daar op een praktische en verantwoorde manier mee om te gaan. Bij voorkeur werken de werkgever en de werknemer samen om een veilige en gezonde werkplek te houden. Een RI&E kan daarbij helpen om veiligheids- en gezondheidsrisico’s in kaart te brengen. In een plan van aanpak worden vervolgens maatregelen beschreven om het werk veiliger en gezonder te maken en te houden.

De VCP ondersteunt de werkgroep Steunpunt RI&E en werkt mee aan afspraken in branches en sectoren om werkgevers te stimuleren om een RI&E op te stellen en uit te voeren. Op de website van het steunpunt staat alles wat je moet weten over de RI&E en hoe je daaraan als werknemer kunt bijdragen.

Doe nu mee met de quiz en win de gespreksmethode Open Kaart.
Wat weet jij van de RI&E? Bekijk de website, beantwoord de drie vragen en win Open Kaart. Met deze gespreksmethode kan je op een leuke manier met je collega’s en manager in gesprek gaan over gezond en veilig werken. Ga naar de Quiz.

Laatste nieuws

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

12 juni 2024

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

Volgende stap in RVU-actie politie

11 juni 2024

Volgende stap in RVU-actie politie

Meer nieuws