Menu
Denktank VCP Young Professionals van start!

Deze week is de denktank van VCP Young Professionals voor het eerst bij elkaar gekomen. De denktank bestaat uit zo’n 15 jongeren die aan de slag gaan met thema’s zoals de woningmarkt, werkzekerheid en loopbaanontwikkeling. “Het is een enthousiaste groep jongeren die staat te popelen om aan de slag te gaan”, zegt Sacha Heemskerk, bestuurslid VCP Young Professionals.

Waarom een denktank?

VCP Young Professionals vindt het belangrijk dat jongeren hun stem kunnen laten horen en kunnen meepraten over zaken die er voor hen toe doen. Er wordt nog te veel over jongeren gepraat in plaats van met jongeren. Op de eerste bijeenkomst ontstonden er al interessante gesprekken over onder andere de werk-privé balans, relevanter dan ooit door corona en het hybride werken. “Jongeren hebben goede ideeën die gehoord moeten worden. De denktank biedt een mooi platform om met een brede groep jongeren het gesprek aan te gaan”, zegt Heemskerk.

Diverse groep jongeren

De jongeren uit de denktank zijn onder andere werkzaam in het bankwezen, veiligheid en luchtvaart. Ook jongeren die werkzaam zijn als psycholoog of als consulent mensen met een arbeidsbeperking naar werk begeleiden nemen eraan deel. “De groep heeft verschillende achtergronden. Dat is zeer waardevol omdat thema’s vanuit verschillende invalshoeken worden benaderd”, zegt Sacha Heemskerk.

Aan de slag

De denktank heeft aangegeven met uiteenlopende onderwerpen aan de slag te willen zoals wonen, werkzekerheid en pensioenen, maar ook diversiteit, toegankelijkheid onderwijs en belastingdruk. Wonen staat met stip bovenaan. “De jongeren waren het er unaniem over eens dat de woningmarkt nu niet toegankelijk is voor jongeren en dat daar snel iets aan moet gebeuren”, zegt Heemskerk. De volgende bijeenkomst zal in september plaatsvinden.

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws