Menu
Diverse sessies rond convenant verantwoord beleggen pensioenfondsen

In de week van 13 december zijn er diverse online bijeenkomsten rond het Convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen Pensioenfondsen, dat drie jaar geleden onder andere door de VCP werd ondertekend. In het convenant zijn Nederlandse pensioenfondsen de samenwerking aangegaan met overheid, vakbeweging en maatschappelijke organisaties om duurzaam te beleggen te stimuleren. Doel van het convenant is o.a. meer inzicht te krijgen in mogelijke risico’s van beleggingen op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen of milieuschade en misstanden te voorkomen en aan te pakken.

Jaarbijeenkomst

De week begint met de jaarbijeenkomst van het IMVB-convenant, georganiseerd door de Pensioenfederatie. Dit is een webinar waar alle ondertekenaars van het convenant en andere geïnteresseerden aan kunnen meedoen. De deelnemers krijgen onder meer een update over een reeks projecten die zijn opgezet om de dialoog te vergroten tussen pensioenfondsen en de beursgenoteerde ondernemingen waarin zij beleggen en waarbij sprake is van risico’s voor mens en milieu. De jaarbijeenkomst is op 13 december en duurt anderhalf uur. Aanmelden kan hier.

Lunchsessies

In dezelfde week zijn er elke dag lunchsessies online over verschillende thema’s die belangrijk zijn binnen het Convenant. Deze worden georganiseerd door werkgroepen, ngo’s en pensioenfondsen en gaan onder meer over de risico’s die investeringen in wapenbedrijven met zich meebrengen en over de rol die technologiebedrijven spelen in de bescherming van mensenrechten.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws