Menu

Zoals u wellicht weet krijgt u dit jaar langer de tijd om aangifte te doen. Dit jaar moet u voor 1 mei uw belastingaangifte gedaan hebben in plaats van voor 1 april. Onze tip is om niet te wachten, maar om op tijd aangifte te doen. De kans dat u over 2014 moet bijbetalen is reëel door de (inkomensafhankelijke) afbouw van de heffingskortingen.

Wanneer u verwacht te moeten bijbetalen over 2014, dan is het verstandig om toch voor 1 april aangifte te doen, omdat de belastingdienst dan in ieder geval voor 1 juli een aanslag moet verstrekken. Bij aanslagen die na 1 juli worden opgelegd, wordt 4 procent belastingrente geheven. Het kan dus, zeker bij hogere bedragen, lonen om de termijn van 1 april aan te houden.

Wanneer u overigens een naheffing van de belastingdienst krijgt over 2014 dan ontvangt u automatisch uitstel van betaling van vier maanden. Dit is bovenop de reguliere betalingstermijn van zes weken. Deze verruiming geldt voor iedereen die een aanslag krijgt om te betalen voor de inkomstenbelasting over 2014.

Laatste nieuws

Huidige subsidieronde duurzame inzetbaarheid nog open tot eind maart

6 februari 2023

Huidige subsidieronde duurzame inzetbaarheid nog open tot eind maart

Depressie

2 februari 2023

VCP, FNV en CNV geen voorstander van extra verplichting tijdens re-integratie

Laat om- en bijscholing niet over aan de markt

1 februari 2023

Laat om- en bijscholing niet over aan de markt

Meer nieuws
Naar boven