Menu
Eindevent PensioenLab 2017-18 wederom een succes

Een app geïnspireerd op Tamagotchi waarmee je kunt nadenken over je pensioen. Met dat winnende idee kwamen jongeren tijdens het Eindevent PensioenLab 2017-18, dat dit jaar bij PwC in Amsterdam werd gehouden. Meer dan vijftig jongeren kwamen tijdens de bijeenkomst met adviezen aan de pensioensector en – voor het eerst – ook met prototypen voor eindproducten. Gastheren waren Jonas Teuwen namens VCP Young Professionals en Semih Eski van CNV Jongeren.

Pensiotti
Voor het eerst werd er een geldbedrag uitgereikt aan de winnaars, die 3500 euro krijgen om het idee verder uit te werken. Beleidsmedewerker Klaartje de Boer van de VCP maakte deel uit van de jury, die een lastige taak had omdat alle groepen met innovatieve en vernieuwende ideeën kwamen. De app van groep Pensioen ABC sprong er uit. Hij lijkt sterk op de bekende Tamagotchi-app en heeft de naam Pensiotti meegekregen. De VCP hoopt dat veel scholen dit PensioenLab-advies gaan opvolgen en aan de slag gaan om pensioen een prominentere plek te geven in het onderwijs. Klaartje de Boer: “Jongeren denken te weinig na over pensioen maar juist de keuzes als je jong bent zijn bepalend voor de hoogte van je pensioen van later.”

Visieboek
De ideeën van de jongeren zijn kort uitgewerkt in een toegankelijk en leuk visieboek. De vier thema’s en adviezen van de groepjes PensioenLab zijn niet alleen actueel voor hier en nu, maar ook voor morgen en de verdere toekomst. Het thema Pensioen ABC gaat over het inspireren van jongeren om speelsgewijs na te denken over belangrijke keuzes die van invloed zijn op het pensioen. Het tweede thema Wonen Werk Zorg Pensioen gaat over het combineren van vermogensopbouw in de eigen woning en in het pensioen aan de hand van een rekentool. Het thema Pensiontech beschrijft hoe nieuwe technologieën kunnen helpen om aan de hand van de levensstijl van individuen inzichten verkrijgen in het toekomstig pensioen. En het vierde Duurzaam Pensioen pleit ervoor om de Code Pensioenfondsen aan te passen met als doel dat pensioenfondsen duurzamer gaan beleggen.

Over PensioenLab
Pensioenlab is een initiatief van VCP Young Professionals, CNV Jongeren en FNV Jong om enerzijds jongeren een stem te geven in het pensioendebat en daarnaast via de Pensioenlab Academi jongeren op te leiden voor een plek in een pensioenfondsorgaan.

Laatste nieuws

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

14 mei 2024

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

Meer nieuws