Menu
Extra ondersteuning bij de aanvraag van een PAWW-uitkering

Als iemand hulp nodig heeft bij de aanvraag van een PAWW-uitkering en er via de website van SPAWW of telefonisch niet uitkomt, is het mogelijk om een afspraak te maken met een consulent. Vakbond De Unie en Vakvereniging het Zwarte Corps, aangesloten bij de VCP, bieden deze ondersteuning. Ook FNV biedt deze consulentendienstverlening aan.

Consulentendienstverlening
De afgelopen periode was het al mogelijk om gebruik te maken van deze consulentendienstverlening. Gedurende deze periode was te zien dat er behoefte is aan deze vorm van dienstverlening. Daarom is de dienstverlening verlengd voor een periode van 5 jaar. De consulentendienstverlening is bedoeld voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben. De organisaties die deze dienstverlening aanbieden hebben de kennis en kunde in huis om mensen verder te helpen als men vastloopt. Op de website van SPAWW zijn de gegevens van de vakbonden te vinden. Om gebruik te maken van deze ondersteuning is het niet nodig om lid te zijn.

PAWW-uitkering
De PAWW is een uitkering die ingaat na afloop van de wettelijke WW- of loongerelateerde WGA-uitkering. De PAWW is even hoog als de wettelijke uitkeringen en duurt maximaal 14 maanden. De Stichting van de Arbeid heeft voor de uitvoering een landelijk fonds in het leven geroepen onder de naam ‘Stichting Private Aanvulling WW en WGA’ (PAWW). Cao-partijen maken afspraken over de reparatie, als gevolg van bezuinigingen, van het zogenaamde ‘derde WW-jaar’ en brengen dit onder bij de private Stichting PAWW.

Laatste nieuws

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Meer nieuws