Menu
Fabian Ouwehand kandidaat voor ABP verantwoordingsorgaan

Pensioenwoordvoerder Fabian Ouwehand van VCP Young Professionals is kandidaat voor het verantwoordingsorgaan (VO) van ABP, het pensioenfonds voor mensen die werken bij de overheid en in het onderwijs. Hij spreekt van een ‘uniek moment’ met een nieuw pensioenstelsel om kritisch mee te kunnen denken over de uitvoering van pensioenbeleid van ABP. Op dit moment loopt de verkiezing voor het VO.

CMHF-lijst

Het verantwoordingsorgaan geeft het bestuur van ABP advies en beoordeelt elk jaar of het zijn werk goed heeft gedaan. Het VO wordt elke vier jaar gekozen. Voor de VO-verkiezing staat Fabian op de lijst van vakorganisatie CMHF, aangesloten bij de VCP. Als lid van het verantwoordingsorgaan hoopt hij meer invloed uit te oefenen op het beleggingsbeleid en de dienstverlening van het ABP. “Het pensioenfonds betrekt zijn deelnemers daar in mijn optiek niet voldoende bij, terwijl het om belangrijke onderwerpen gaat.”

Relevantie

Fabian is deelnemer van ABP door zijn functie bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, waar hij zich onder meer bezighoudt met de financiën van de politie. “In mijn werk heb ik ook te maken met de gevolgen van pensioenonderwerpen. Op dit moment speelt er veel rond ons pensioen, denk alleen al aan de nieuwe pensioenwet. Daarom is het zaak om mee te praten, juist nu. Want als je niet meepraat, dan wordt over je besloten.”

Lijsten

Het verantwoordingsorgaan van ABP telt 48 leden: van werknemers, gepensioneerden en werkgevers. De CMHF doet voor de verkiezing mee met werknemers en gepensioneerden. Op de lijst van werknemers staan naast Fabian Ouwehand ook Marc de Natris (voorzitter CMHF) en Niels van Woensel (voorzitter van de Gezamenlijke Officieren Verenigingen & Middelbaar en Hoger Burgerpersoneel bij Defensie (GOV|MHB)). Onder de CMHF-kandidaten van gepensioneerden zijn lijstaanvoerder Hans Leijh en oud-VCP-voorzitter Reginald Visser. De verkiezing voor het VO duren tot en met 24 april. Stemmen kan hier.

Laatste nieuws

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

14 mei 2024

De Participatiewet schiet tekort, fundamentele verbeteringen nodig

Meer nieuws