Menu
Fiscale veranderingen per 1 januari 2020

Op 1 januari gaan een aantal fiscale zaken veranderen. De VCP zet de belangrijkste op een rij. Klik op Downlaods voor een compleet overzicht.

Wat gaat er veranderen

 • Twee belastingschijven
  Tot een inkomen van ca 68.000 geldt er nog maar 1 tarief, daarna geldt het hoge tarief. Voor AOW’ers zijn er nog drie schijven, waarbij de eerste een lager tarief heeft.

 • Hypotheekrenteaftrek
  De hypotheekrente wordt in stappen afgebouwd. Komend jaar is het percentage vastgesteld op 46 (was 49). Alle aftrekposten zijn beperkt tot dit tarief, ook bv specifieke zorgkosten.

 • Fiets van de zaak
  Het wordt het eenvoudiger om een fiets van de zaak te rijden. Wie via de zaak een fiets krijgt, betaalt jaarlijks 7% bijtelling: dat betekent 7% van de aanschafwaarde van de leasefiets bij het inkomen wordt opgeteld.

 • Nieuwe ww-premies door Wab
  Door invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans gaan nieuwe ww-premies gelden. Werkgevers betalen per 1 januari 2020 voor de Werkloosheidswet 2,94 procent voor vaste krachten en 7,94 procent premie voor flexibele krachten.

 • Werkkostenregeling
  De werkkostenregeling wordt verruimd. De vrije ruimte van onbelaste vergoedingen gaat 1,2 naar 1,7 procent van de loonsom. Dat geldt tot € 400.000 van de totale loonsom. Voor het bedrag daarboven blijft het huidige percentage van 1,2% gelden.

Laatste nieuws

VCP: Borstlap deelt analyse doorgeslagen flexibilisering

23 januari 2020

VCP: Borstlap deelt analyse doorgeslagen flexibilisering

VCP kritisch op beleidsdoorlichting Algemene Nabestaandenwet

22 januari 2020

VCP kritisch op beleidsdoorlichting Algemene Nabestaandenwet

Pensioenakkoord SER Koolmees

20 december 2019

Koolmees stuurt voortgangsrapportage pensioenakkoord naar de Tweede Kamer

Meer nieuws
Naar boven