Menu
Fiscale veranderingen per 1 januari 2020

Op 1 januari gaan een aantal fiscale zaken veranderen. De VCP zet de belangrijkste op een rij. Klik op Downlaods voor een compleet overzicht.

Wat gaat er veranderen

 • Twee belastingschijven
  Tot een inkomen van ca 68.000 geldt er nog maar 1 tarief, daarna geldt het hoge tarief. Voor AOW’ers zijn er nog drie schijven, waarbij de eerste een lager tarief heeft.

 • Hypotheekrenteaftrek
  De hypotheekrente wordt in stappen afgebouwd. Komend jaar is het percentage vastgesteld op 46 (was 49). Alle aftrekposten zijn beperkt tot dit tarief, ook bv specifieke zorgkosten.

 • Fiets van de zaak
  Het wordt het eenvoudiger om een fiets van de zaak te rijden. Wie via de zaak een fiets krijgt, betaalt jaarlijks 7% bijtelling: dat betekent 7% van de aanschafwaarde van de leasefiets bij het inkomen wordt opgeteld.

 • Nieuwe ww-premies door Wab
  Door invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans gaan nieuwe ww-premies gelden. Werkgevers betalen per 1 januari 2020 voor de Werkloosheidswet 2,94 procent voor vaste krachten en 7,94 procent premie voor flexibele krachten.

 • Werkkostenregeling
  De werkkostenregeling wordt verruimd. De vrije ruimte van onbelaste vergoedingen gaat 1,2 naar 1,7 procent van de loonsom. Dat geldt tot € 400.000 van de totale loonsom. Voor het bedrag daarboven blijft het huidige percentage van 1,2% gelden.

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws