Menu
Jonge professionals

Jonge professionals hebben veel om over na te denken. Het kopen van een huis, pensioenopbouw, loopbaanontwikkeling, werkdruk, stuk voor stuk onderwerpen met impact, zegt Sacha Heemskerk, voorzitter van VCP Young Professionals. Op het eerste symposium van VCP YP op 5 maart gaan jonge professionals met elkaar het gesprek aan over de vraag hoe ze hiermee om moeten gaan. Aanmelden: klik info@vcpyp.nl.

Flexibilisering

“De jonge professional van nu heeft het niet eenvoudig. Neem de flexibele arbeidsmarkt, die zorgt voor onzekerheid waardoor het kopen van een huis lang niet zo vanzelfsprekend meer is. En dat niet alleen: jongeren stellen hun gezinsleven uit en bouwen later pensioen op, zoals vorig jaar ook bleek in een verkenning van het SER-Jongerenplatform. Ook maatschappelijk werkt dit door, want gebrek aan doorgroei heeft ook weer gevolgen voor innovatie”, zegt Heemskerk.

Prestatiedruk

“Het is goed dat het SER-Jongerenplatform het onderwerp vorig jaar heeft opgepakt. Wij vinden het belangrijk dat jongeren hier zelf het gesprek over aangaan, vandaar ons symposium. Naast flexibilisering staat ook werkdruk op de agenda. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jongeren stress en prestatiedruk ervaren en daar ook last van hebben. We horen graag van jongeren wat volgens hen nodig is om tot een oplossing te komen.”

Kick-off

De bijeenkomst is tevens bedoeld als aftrap voor VCP YP, de jongeren organisatie van de VCP. Twee aangesloten organisaties, SWOM en Jong Rabo, zullen vertellen waarom zij zich bij VCP YP hebben aangesloten. Steven van Eijck zal onder andere ingaan op de positie van jongeren in de maatschappij en reflecteren aan de verkenning van het SER-Jongerenplatform. De kick-off is op 5 maart in Utrecht, de toegang is gratis.

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws