Menu

Op 29 mei heeft minister Asscher tijdens een werkbezoek aan Marine Service Noord in Hoogezand het eerste exemplaar van de bloemlezing ‘Fluitend naar je werk’ uitgereikt aan Geert Geersing, tweede pijpfitter. Geersing is een van de honderd werknemers, die de minister en zijn medewerkers hebben gesproken over hoe je goed, gezond en gemotiveerd aan het werk kan blijven. Voorbeelden hiervan, die ook bloemlezing staan, zijn werknemers werkzaam bij bijvoorbeeld ING en PGGM.

Bij samenstelling van de bloemlezing met gesprekken en best-pratices heeft de MHP voorgesteld om bij de interviews specifiek aandacht te vragen voor niet-bedrijfsgerichte of -functiegerichte scholing en de ideeën over van-werk-naar-werk trajecten. Tevens heeft de MHP ervoor gezorgd dat ook de ervaringen van middelbaar en hoger personeel over dit onderwerp gehoord werden.

De conclusie op basis van de honderd gesprekken: houd zelf de regie over je loopbaan, neem zelf het initiatief en pak kansen die zich voordoen. Met een beetje steun van je werkgever blijf je dan fluitend naar je werk gaan. Voor meer informatie over duurzame inzetbaarheid kunt u op de volgende pagina terecht: http://www.duurzameinzetbaarheid.nl/.

De bloemlezing ‘Fluitend naar je werk’ is te vinden op http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/szw/documenten-en-publicaties/publicaties/2013/05/29/fluitend-naar-je-werk.html

Laatste nieuws

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

economie krapte arbeidsmarkt

19 februari 2024

Stand van de economie: onder de motorkap

Innovatie is nodig voor veiligheid in de luchtvaart

13 februari 2024

Innovatie is nodig voor veiligheid in de luchtvaart

Meer nieuws