Menu
FvOv: zorgen over heropenen middelbare scholen

Onderwijsbond FvOv, via CMHF aangesloten bij de VCP, maakt zich zorgen over de voorgenomen heropening van de middelbare scholen. Dat staat in een brief die FvOv samen met de andere onderwijsbonden naar de vaste Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft gestuurd. Ze stellen dat volledige opening niet veilig is en willen de huidige situatie daarom handhaven tot aan de zomervakantie.

Coronatesten

Het kabinet besloot afgelopen weekend om de scholen op 7 juni weer open te stellen. FvOv en de andere bonden wijzen op een advies van het OMT, dat stelt dat het openen van de scholen alleen kan als de anderhalvemeterregel wordt gehandhaafd en alle leerlingen tweemaal per week worden getest. Volgens de bonden is de bereidheid om te testen onder leerlingen laag.

Beheersbaar

Op dit moment gaan leerlingen in het voortgezet onderwijs ongeveer de helft van de tijd naar school. FvOv noemt deze situatie beheersbaar. Het onderwijspersoneel werkt keihard aan zo goed mogelijk onderwijs in niet-optimale omstandigheden. Het is in ieders belang om niet een onrustigere en slechtere onderwijssituatie te creëren die door uitval van klassen én medewerkers zal gaan ontstaan, aldus de brief.

Laatste nieuws

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

28 november 2023

Vacature secretariaatsmedewerker VCP (24 uur)

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

28 november 2023

Update uitwerking arbeidsmarktpakket

Meer nieuws