Menu
Geef werknemers meer zeggenschap over werktijden en telewerken

De MHP vindt het een goede zaak dat werknemers met het wetsvoorstel flexibel werken meer zeggenschap krijgen over hun werktijden en mogelijkheid tot telewerken. Echter, deze afspraken moeten op de eerste plaats in de cao of het liefst op de werkvloer tussen werknemer en werkgever worden gemaakt. Het wetsvoorstel kan als handvat dienen om het gesprek te starten.

De MHP is, als één van de pioniers, al jaren voorstander van het geven van meer zeggenschap aan werknemers over de invulling van tijd- en plaatsonafhankelijk werken, maar ziet ook kanttekeningen. Steeds vaker gebruiken organisaties de wens van werknemers om te telewerken als argument om te kunnen bezuinigingen op kantoorruimtes. Hierdoor ontstaat een tekort aan werkplekken en moeten werknemers, die wel op kantoor willen werken, soms elders gaan werken. Ook is het zichtbaar dat bij werknemers werk en privé steeds vaker in elkaar overlopen.

Het wetsvoorstel is op 26 maart behandeld en hierin krijgen werknemers het recht om een verzoek in te dienen bij hun werkgever voor meer flexibiliteit in arbeidstijden of arbeidsplaats. Hierdoor krijgen werknemers de zekerheid dat de werkgever het verzoek goed moet overwegen. Vakcentrales MHP, FNV en CNV hebben vooraf een gezamenlijke brief naar de Tweede Kamer gestuurd om argumenten en kanttekeningen te delen.

Laatste nieuws

Nic van Holstein

27 februari 2024

In gesprek met Nic van Holstein: De poort naar politiek Den Haag

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

Meer nieuws