Menu
Geen belemmeringen meer voor private aanvulling WW

Werknemers die hun baan verliezen krijgen weer meer zekerheid over hun inkomen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ziet geen belemmeringen meer om de WW-versobering te repareren die het kabinet in 2016 doorvoerde. Volgens de VCP is dit goed nieuws voor alle werkenden. “Het is nu aan werkgevers om het samen met werknemersorganisaties op te pakken”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Sociaal Akkoord
De reparatie door een private aanvulling op de WW is in lijn met afspraken die zijn gemaakt in het Sociaal Akkoord. De technische vraagstukken zijn nu allemaal opgelost. De Stichting van de Arbeid heeft eerder aangegeven in ieder geval cao-partijen de mogelijkheid te willen bieden aan te sluiten bij een landelijke uitvoeringsorganisatie, die een uniforme regeling uitvoert. Dat beperkt de uitvoeringsproblemen en uitvoeringskosten. De stichting heeft in 2015 al aanbevolen om op de cao-tafel afspraken te maken in de context van de realisatie van een landelijke uitvoering.

Versobering
De ww is begin vorig jaar op twee punten versoberd. Vroeger bouwden werknemers voor elk jaar een maand WW op, tot maximaal 38 maanden. Nu krijgen ze op basis van de eerste tien jaar tien maanden ww, daarna nog maar twee weken per gewerkt jaar. Ook de maximum looptijd van de WW-uitkering is verkort, van 38 naar 24 maanden.

Laatste nieuws

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

12 juni 2024

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

Volgende stap in RVU-actie politie

11 juni 2024

Volgende stap in RVU-actie politie

Meer nieuws