Menu
Staal auto

Hoe werkt de corona-crisis door op de werkvloer? We vragen het aan onze eigen professionals. Van VHP Tata Steel: Gerard Poland, producttechnoloog. “Onze focus ligt op doorproduceren.”

Onwezenlijk

“Bij Tata Steel werk ik bij de werkeenheid Staalfabriek als product-technoloog. In die functie waak ik over de kwaliteit van het staal dat we leveren en denk ik na hoe we nieuwe staalkwaliteiten in het productieproces kunnen implementeren. Het verbeteren van bestaande staalsoorten naar aanleiding van onder meer klantenklachten behoort ook tot mijn taak. Door de corona-crisis werk ik nu thuis. Op zich gaat dat best, maar een beetje onwezenlijk is het wel. Ik ben toch meer productie-minded en ben normaal gesproken gewoon in de fabriek aanwezig.

Crisis op crisis

De crisis hakt er flink in hier: we stonden al voor een bezuinigingsoperatie die veel van de mensen vraagt met mogelijk veel banenverlies. En nu komen er ook nog minder orders binnen doordat bijvoorbeeld veel automobielklanten hun productie hebben stilgelegd. Alles is er hier nu gericht op om de productie door te laten gaan, een hoogoven kun je namelijk niet zomaar stilzetten. De focus ligt daarbij op bestaande staalsoorten, die zonder veel extra inspanning en begeleiding geproduceerd kunnen worden. Voor mij als professional betekent dit concreet dat ik meer ruimte en tijd heb om na te denken over nieuwe proeven.

Andere functie

Als dit lang gaat duren, zou ik als het echt niet anders kan ook elders in de fabriek aan de slag kunnen gaan: dat ik bijvoorbeeld wordt ingezet bij de productie zelf. In het verleden ben ik bij de Warmbandwalserij Chef van de wacht (ploegendienst-productiechef) geweest en als het nodig is pak ik een soortgelijke functie weer op. We moeten er met zijn allen voor gaan, daar zijn we professional voor.”

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws