Menu
VCP YP

VCP Young Professionals kijkt terug op een geslaagde kick-off. De bijeenkomst in Utrecht stond in het teken van kennismaken met VCP Young Professionals en meepraten over onderwerpen die er toe doen voor jonge professionals. Boeiende sprekers zoals Steven Van Eijck (kroonlid SER), Bart de Bart (voorzitter SWOM) en Karin Hereijgers (Jong Rabo) zijn aan het woord gekomen.

Stapeling van beleid

Steven van Eijck, kroonlid van de SER en betrokken geweest bij de verkenning van het SER Jongerenplatform, benadrukte dat jongeren steeds vaker onder druk komen te staan door stapeling van beleid. Zij hebben na het afstuderen een studieschuld, blijven langer thuis wonen, werken steeds vaker en langer via een tijdelijk contract. In afwachting van een vast inkomen stellen velen het kopen van hun eerste huis en het starten van een gezin uit. Dat bleek ook uit het rapport ‘Hoge verwachtingen’ over de kansen en belemmeringen van jongeren in 2019 die het SER Jongerenplatform onlangs heeft uitgebracht.

VCP YP

De stem van jonge professionals

VCP Young Professionals praat mee over het sociaaleconomisch beleid, zoals in het SER Jongerenplatform. De verkenning heeft veel teweeg gebracht. Het kabinet heeft bijvoorbeeld toegezegd de generatietoets, waar het SER Jongerenplatform voor pleit, te zullen invoeren om de effecten van beleid op verschillende generaties te toetsen. “Het sociaal-economisch beleid heeft invloed op het leven van jonge professionals. Jongeren moeten daarom ook betrokken worden. Het is belangrijk dat jonge professionals hun stem laten horen. Je kunt echt het verschil maken”, zegt Sacha Heemskerk van VCP Young Professionals.

Met elkaar in gesprek

Tijdens de kick-off zijn jongeren met elkaar het gesprek aangegaan. Centraal stonden de onderwerpen loopbaanontwikkeling, flexibilisering van de arbeidsmarkt, pensioenen en prestatiedruk. Tijdens de discussie werd duidelijk dat deze thema’s echt leven onder jong professionals. Een interessante discussie dat aanleiding geeft voor een vervolgbijeenkomst!

#Hetgeluidvandetoekomst!

VCP YP

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws