Menu
Grote belangstelling voor STAP-budget voor nieuwe opleiding

De STAP-regeling waarmee je subsidie kunt krijgen voor een opleiding is in werking getreden. Sinds gisteren is het mogelijk om een aanvraag te doen. De belangstelling is groot: twee derde van het beschikbare budget is al vergeven. De VCP hoort graag waar jij tegenaan loopt, klik hier op het formulier en laat het ons weten.

1000 euro

De STAP-regeling houdt in dat je 1000 euro subsidie kunt krijgen voor het volgen van een opleiding. Je kunt hier een aanvraag doen voor een STAP-budget, nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding. Op het zogeheten scholingsportaal is te zien welke opleidingen voor het STAP-budget in aanmerking komen. Voor meer informatie over hoe de regeling precies in zijn werk gaat, klik hier.

Plafond

Invoering van de STAP-regeling heeft met name gevolgen voor mensen die een langere en vaak omvangrijkere opleiding willen volgen. Tot voor kort konden zij gebruik maken van de scholingsaftrek, waarbij ze een deel van het geld achteraf konden terugkrijgen van de belasting. Nu kan dat niet meer en zit er een plafond aan de vergoeding.

Laatste nieuws

Verantwoord beleggen jongeren

25 mei 2022

Denktank VCP YP buigt zich over nieuwe pensioenstelsel

Ook middengroepen hebben last van hoge inflatie

25 mei 2022

Ook middengroepen hebben last van hoge inflatie

Vakcentrales scherp tegen alcohol- en drugstesten op werkvloer

25 mei 2022

Vakcentrales scherp tegen alcohol- en drugstesten op werkvloer

Meer nieuws
Naar boven