Menu
Grote belangstelling voor VCP symposium robotisering

De VCP verwacht een flinke opkomst bij het symposium over kunstmatige intelligentie dat over een week in het SER-gebouw in Den Haag wordt gehouden. De bijeenkomst staat in het teken van de steeds meer om zich heen grijpende digitalisering en de gevolgen daarvan voor onder meer de arbeidsmarkt.Tijdens het symposium zal een echte robot zijn opwachting maken.

Ontslaggolf
Dat kunstmatige intelligentie een hot issue is, bleek deze week weer toen ABN Amro een nieuwe ontslagronde bekendmaakte. Nog eens 1400 medewerkers van de bank raken hun baan kwijt. Volgens topman Gerrit Zalm is de maatregel een gevolg van de digitalisering, die de financiële sector zwaar treft.

Debat
Een deel van het symposium wordt ingeruimd voor een discussie tussen CAO-onderhandelaars van drie vakorganisaties die bij VCP zijn aangesloten. Dat zijn Jan Hut van CMHF, Godwin van Dijk van VHP-2 en Jilles Veenstra namens FvOv. Onder leiding van Catelijne Muller, VCP-adviseur internationale aangelegenheden, gaan zij het gesprek met elkaar aan. Daarnaast nemen sprekers van KPN, Tata Steel en Philips het woord.

Stemrondes
Ook het publiek wordt actief bij het symposium betrokken. Dat gebeurt met stemrondes over vraagstukken die samenhangen met kunstmatige intelligentie. De middag staat onder leiding van VCP-voorzitter Nic van Holstein, die zelf ook zal spreken.Tijdens de bijeenkomst zal robot Sam de beveiliging op zich nemen. Ook is er aandacht voor de rol van robots in ouderenzorg.

Aanmelden
Meer informatie over de bijeenkomst staat op onze website. Aanmelden kan nog steeds, via info@vcp.nl.

Laatste nieuws

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

12 juni 2024

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

Volgende stap in RVU-actie politie

11 juni 2024

Volgende stap in RVU-actie politie

Meer nieuws