Menu
Handige online tool van SWOM voor hybride werken

De Stichting Studeren en Werken op Maat (SWOM) heeft een handige online adviesdesk in het leven geroepen voor hybride werken. Voor zowel werknemers als werkgevers biedt de website nuttige informatie die van pas komt bij het vormgeven van hybride werken.

Brede doelgroep

De adviesdesk is in eerste instantie opgezet voor de doelgroep van SWOM, dat bemiddelt om mensen met een arbeidsbeperking aan werk te helpen. Maar ook mensen zonder beperking kunnen met deze website absoluut hun voordeel doen. “In feite moet iedereen zijn weg vinden in het hybride werken. Veel informatie op deze website is dan ook generiek. Ik zou alle werkenden en werkgevers dan ook van harte willen aanmoedigen de adviesdesk te bezoeken”, zegt Tessa van Zeijl, projectleider bij SWOM, die is aangesloten bij de VCP.

Verschillende kanten

De adviesdesk hybride werken is overzichtelijk ingedeeld, zodat zowel (jonge) professionals als werkgevers er hun weg op kunnen vinden. Tal van onderwerpen worden van beide kanten belicht. “Het inrichten van je werkplek, de balans tussen werk en privé, het is handig als je weet hoe je dit vormgeeft en hoe je daar met je leidinggevende het gesprek over aan kan gaan. Voor leidinggevenden op hun beurt geldt dat net zo. Op de website staan handige tips over hoe je zulke situaties efficiënt aanpakt”, zegt Tessa van Zeijl.

Weerstand

Op de website worden ook zaken behandeld die werkenden persoonlijk kunnen raken, zoals eenzaamheid, stress of bijvoorbeeld weerstand. Wie hybride moet gaan werken, zal linksom of rechtsom zijn draai moeten vinden. “Dat is een uitdaging voor henzelf maar ook voor de werkgever, want die moet wat met mensen die een verandering bijvoorbeeld niet zien zitten.”

Video’s en events

Op de adviesdesk hybride werken van SWOM zijn ook tal van video’s te zien rond hybride werken. Medewerkers van SWOM komen daarin aan het woord, met uitleg en handige tips. Verder is er een lijst met evenementen en workshops over zaken als het stellen van grenzen en sociale cohesie. Iedereen kan zich voor de evenementen eenvoudig online opgeven.

Vragen?

  • Voor meer informatie, bel of app op kantooruren met SWOM:
    Telefoon: 070-2042299
    Whatsapp: 06-83552590
    Ook kun je via de website contact opnemen.

Laatste nieuws

Gesprekken over verlenging Regeling Vervroegd Uittreden vastgelopen

8 december 2023

Gesprekken over verlenging Regeling Vervroegd Uittreden vastgelopen

Uitnodiging bijeenkomst werk en mantelzorg

6 december 2023

Uitnodiging bijeenkomst werk en mantelzorg

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Meer nieuws