Menu
Handige zoekfunctie op platform voor pensioenprofessionals

De website werkenaanonspensioen.nl voor professionals in de pensioensector heeft er een handige tool bij: een zoekmachine waarmee verschillende documenten tegelijk kunnen worden geraadpleegd. Bij elke zoekopdracht verschijnen ook linkjes die toegang geven tot een document, zoals een wetstekst. Met één druk op de knop kom je terecht op exact de pagina waar de tekst is gevonden.

Praktische informatie

Het platform werkenaanonspensioen.nl werd begin dit jaar gelanceerd. Het biedt werknemers- en werkgeversvertegenwoordigers, pensioenfondsen, verzekeraars en PPI’s (premiepensioeninstellingen) praktische informatie en hulpmiddelen om de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel zo goed mogelijk te kunnen maken.

Updates

De informatie op het platform wordt de komende tijd nog verder aangevuld, met updates over onder meer het wetgevingsproces. Via de nieuwsbrief van werkenaanonspensioen.nl worden geïnteresseerden op de hoogte gebracht dat er nieuwe materialen of updates beschikbaar zijn.

Wetgeving

Het wetgevingsproces voor het nieuwe pensioenstelsel moet dit jaar zijn beslag krijgen. Eind vorige maand werd de Wet Toekomst Pensioenen naar de Tweede Kamer gestuurd. En onlangs is een internetconsultatie geopend voor lagere wetgeving waarover de Kamer zich ook moet buigen. De VCP zal binnenkort met een reactie komen op deze lagere wetgeving.

Doe je voordeel

Werkenaanonspensioen.nl biedt verschillende doelgroepen informatie op maat, met stappenplannen, tijdslijnen, whitepapers en webinars. Ook zijn er transitiehandreikingen te vinden voor professionals die zich bezighouden met de arbeidsvoorwaarde pensioen en de stelselherziening. De handreikingen zijn gericht op werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers (cao-partijen), pensioenfondsbestuurders en OR-leden. De VCP roept alle pensioenprofessionals bij haar aangesloten organisaties op om hun voordeel te doen met deze website.

 

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws