Menu
Harry van Herpen penningmeester VCP

De VCP heeft een nieuwe penningmeester. De Algemene Vergadering heeft Harry van Herpen (61) van koepelorganisatie UOV benoemd per 14 september. Van Herpen was voor zijn benoeming al lid van het Algemeen Bestuur van de VCP. Een hernieuwde kennismaking.

Kun je iets vertellen over UOV?
“UOV staat voor Unie van Onafhankelijke Vakorganisaties. Voor veel mensen misschien onbekend, maar het is een koepelorganisatie van een kleine 20 bonden waaraan de UOV diensten levert zoals het verzorgen van de ledenadministratie en ondersteuning bij collectieve en individuele belangenbehartiging van hun leden. In dat kader werd ook het belang van een lidmaatschap van de VCP gezien, omdat de invloed in het Haagse ook van invloed is op de leden.“

Jullie zijn sinds 2018 aangesloten bij de VCP. Wat zie jij als het sterke punt van de VCP?
“De VCP is een divers gezelschap, met uiteenlopende beroepsorganisaties als VNV, VHP Tata Steel en CMHF. Aan de ene kant is dat een uitdaging, aan de andere kant een kans omdat door zo’n veelheid aan opvattingen uiteindelijk de beste oplossing naar voren komt. Dit in tegenstelling tot het geweld van de centraal geleide vakcentrales. Bij de VCP telt de kracht van het argument om beleid te beïnvloeden. Daar moeten we het als VCP van hebben. De vaak grotere FNV- en CNV-bonden werken vaak vanuit de macht van het getal.”

Hoe ben jij bij de vakbond terechtgekomen?
“In 1982 ben ik in Utrecht afgestudeerd als jurist en ben ik als zodanig gaan werken bij het Sociaal Fonds Bouwnijverheid. Al vrij snel werd ik lid van de OR en in die hoedanigheid kwam ik in aanraking met vakbonden. Zo kwam ik terecht bij Unie BLHP, waar ik in de regio Breda vakbondsbestuurder werd. Intussen werk ik al 34 jaar bij De Unie en ik heb er zo’n beetje alle functies gedaan: van vakbondsbestuurder tot regiomanager, hoofd beleid en strategie en secretaris. Vanuit De Unie ben ik ook vaak actief bij andere organisaties. Ik ben onder andere secretaris van de UOV, voorzitter van de stichting werkgeversbijdrage Rijk en penningmeester bij de stichting Banken, Verzekeringen en administratieve kantoren [BVA].”

Wat was de reden om penningmeester te worden bij de VCP?
Toen de vacature bekend werd gemaakt heb ik even nagedacht of dat wat voor mij was, maar ik heb wel volmondig ‘ja’ gezegd. Niet alleen omdat het aansluit bij dezelfde functie die ik bij de BVA heb, maar vooral omdat ik wil bijdragen aan het succes van de VCP. Ik dank mijn voorganger Louis Otten voor de afgelopen periode, de Algemene Vergadering voor het vertrouwen en ik zie uit naar de samenwerking.”

Laatste nieuws

Verlenging IOW

29 mei 2024

VCP stelt aanpassingen voor evenwichtiger uitvoering in uitkeringsfase

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

28 mei 2024

AI Act: wat is voor belang voor werknemers

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

27 mei 2024

Wil je pensioenfondsbestuurder worden? Meld je dan nu aan!

Meer nieuws