Menu
John de Wolf namens ANBO boegbeeld oudere werknemer

Oud-profvoetballer John de Wolf gaat zich vanaf volgend jaar namens ANBO inzetten voor de belangen van seniore werknemers. ANBO, aangesloten bij de VCP, neemt het dienstverband van John de Wolf over van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dat hem vorig jaar aanstelde om meer ouderen aan het werk te helpen en vooroordelen tegen te gaan. Zijn contract daar liep tot december.

Ouderen hebben veel te bieden
“Ik ben erg blij dat ANBO mij de mogelijkheden en het podium geeft om mij in te blijven zetten voor de 50plus-doelgroep”, zo zegt de oud-Feyenoorder. “Meer dan de helft van Nederland is inmiddels 50-plus. Ook op de werkvloer. Deze grote groep doet er toe en heeft veel te bieden. Daar moeten we als samenleving ons voordeel mee doen. Daar hebben jong én oud profijt van.”

Zelfvertrouwen
ANBO-directeur Liane den Haan: “John heeft niet alleen een bijdrage geleverd aan het imago van deze groep ‘ouderen’. Hij heeft er ook voor gezorgd dat mensen zich zekerder voelen en beseffen dat ze meetellen. John de Wolf spreekt mensen aan en krijgt ze in beweging. Werkgevers hebben soms, helaas en onterecht, vooroordelen over ouderen op de werkvloer. Maar John leert ouderen waar ze beter kunnen presteren. Hij leert hen dat ze op zichzelf kunnen vertrouwen. Ik ben er trots op dat John de Wolf zijn werk bij ANBO kan voortzetten in het belang van oudere werknemers die hun bijdrage willen en kunnen leveren aan onze samenleving. Hij heeft al veel voor elkaar gekregen, maar er is nog genoeg te doen. Want de werkloosheid onder ouderen is nog veel te hoog.”

Laatste nieuws

Advies aan Hoge Raad over toepassen arbeidskorting bij WGA-uitkering

24 juni 2024

Advies aan Hoge Raad over toepassen arbeidskorting bij WGA-uitkering

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

19 juni 2024

Politie stopt bijstand deurwaarders, politiebureaus weer dicht

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

19 juni 2024

Ben jij mantelzorger? Vul dan nu onze enquête in.

Meer nieuws