Menu
Jongerenorganisaties bundelen krachten tegen leenstelsel

Veertien landelijke organisaties hebben besloten hun krachten te bundelen in een landelijke actie tegen het vandaag gepresenteerde leenstelsel wetsvoorstel. Op 14 november a.s. zal de landelijke manifestatie plaatsvinden op het Malieveld in Den Haag. LSVb, ISO, LKvV, LAKS, JOB, NJR, AOb, FNV Jong, CNV jongeren, VCP Young Professionals, ROOD, CDJA, PerspectieF en P!NK zullen onder de noemer ‘Stop Het Leenstelsel’ de manifestatie organiseren.

Voor de bovenstaande partijen is het vandaag gepubliceerde wetsvoorstel geen optie. Tom Hoven, woordvoerder namens Stop Het Leenstelsel: ‘Dit leenstelsel zal de toegankelijkheid van het hoger onderwijs ongekend hard raken, daarom hebben de partijen besloten samen de manifestatie te organiseren.’ Met dit breed gedragen protest tegen dit leenstelsel wil ‘Stop Het Leenstelsel’ de partijen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks oproepen van dit leenstelsel af te zien.

De wijzigingen in de studiefinanciering zullen niet alleen merkbaar zijn voor de toegankelijkheid en de vrijheid van het hoger onderwijs, maar ook voor de gehele maatschappij. Hoven: ‘Niet alleen toekomstige studenten zullen dit leenstelsel voelen maar de gehele kenniseconomie zal hier onder lijden’.

Het leenstelsel heeft naast gevolgen voor de toekomstige studenten ook consequenties voor ouders met studerende kinderen. Veel ouders dragen op dit moment al bij aan de nu al hoge kosten voor opleiding en onderhoud van hun studerende kinderen. Deze toename van de kosten met ongeveer € 13.400 per student zal daardoor flink toenemen, aldus VCP Young Professionals-woordvoerder Elwin Wolters.

Studenten, scholieren en overige geïnteresseerde kunnen vanaf vandaag terecht op www.stophetleenstelsel.nl voor meer informatie over de aankomende manifestatie. Meer informatie over aanvullende acties en dit leenstelsel zullen hier de komende dagen worden toegevoegd.

Laatste nieuws

Arbeidsmarkt diversiteit architect

22 februari 2024

Meer werknemers bouwen pensioen op!

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

20 februari 2024

Steun het wetsvoorstel toezicht gelijke kansen

economie krapte arbeidsmarkt

19 februari 2024

Stand van de economie: onder de motorkap

Meer nieuws