Menu
Kabinet, ga aan de slag met eigen oproep!

Vandaag hebben de vier centrales van Overheidspersoneel een brief aan premier Rutte gestuurd. Daarin verwijzen ze naar de oproep van het kabinet aan de werkgevers om de salarissen snel te verhogen, gezien de torenhoge inflatie. Volgens het kabinet is er ruimte genoeg voor een loonsverhoging. Omdat het kabinet zelf ook werkgever is doet zij dus ook een oproep aan zichzelf.

Goede voorbeeld

Het wordt dan ook tijd dat het kabinet het goede voorbeeld gaat geven aan de werkgevers in Nederland. Een en ander in lijn met minister van Financiën Kaag, die richting de NS-directie ten tijde van de spoorwegstaking heeft gezegd dat zij zich royaler op moesten stellen tijdens de onderhandelingen. Zij wees de NS-directie op het feit dat er een groot personeelstekort is dat voor nu en in de toekomst opgelost moet worden met een goede cao daar de spoorwegen een ultiem publieke zaak dient.

Publieke sectoren

De minister van Financiën heeft hier een punt en zal in lijn met deze oproep nu ook in actie moeten komen, zeggen de overheidsvakbonden, waaronder CMHF, die aangesloten bij de VCP. Want niet alleen de NS dient een ultiem publieke zaak. Dit geldt ook voor alle Publieke Sectoren zoals Onderwijs, Zorg en Veiligheid. Ook hier is al vele jaren sprake van een groot aantal vacatures en een te hoge werkdruk. Het aantal vacatures neemt sinds jaar en dag alleen maar toe.

Royaal opstellen

In het belang van de publieke zaak zal minister Kaag dus even voortvarend als de NS-directie invulling moeten gaan geven aan haar eigen oproep: stel je royaal op richting het personeel in de Publieke Sector daar zij ultiem de publieke zaak dient. De brief is namens CMHF ondertekend door Marc de Natris.

Laatste nieuws

pensioenlab

22 mei 2024

Bijeenkomst PensioenLab: Een Succesvolle Afsluiting

coalitieakkoord

16 mei 2024

Eerste reactie VCP: Gemengde gevoelens bij hoofdlijnenakkoord 2024-2028

acties vakbonden vroegpensioen

15 mei 2024

Vakbonden: ‘Onvermijdelijk hardere acties als regeling er niet komt’

Meer nieuws