Menu
Kabinet, ga aan de slag met eigen oproep!

Vandaag hebben de vier centrales van Overheidspersoneel een brief aan premier Rutte gestuurd. Daarin verwijzen ze naar de oproep van het kabinet aan de werkgevers om de salarissen snel te verhogen, gezien de torenhoge inflatie. Volgens het kabinet is er ruimte genoeg voor een loonsverhoging. Omdat het kabinet zelf ook werkgever is doet zij dus ook een oproep aan zichzelf.

Goede voorbeeld

Het wordt dan ook tijd dat het kabinet het goede voorbeeld gaat geven aan de werkgevers in Nederland. Een en ander in lijn met minister van Financiën Kaag, die richting de NS-directie ten tijde van de spoorwegstaking heeft gezegd dat zij zich royaler op moesten stellen tijdens de onderhandelingen. Zij wees de NS-directie op het feit dat er een groot personeelstekort is dat voor nu en in de toekomst opgelost moet worden met een goede cao daar de spoorwegen een ultiem publieke zaak dient.

Publieke sectoren

De minister van Financiën heeft hier een punt en zal in lijn met deze oproep nu ook in actie moeten komen, zeggen de overheidsvakbonden, waaronder CMHF, die aangesloten bij de VCP. Want niet alleen de NS dient een ultiem publieke zaak. Dit geldt ook voor alle Publieke Sectoren zoals Onderwijs, Zorg en Veiligheid. Ook hier is al vele jaren sprake van een groot aantal vacatures en een te hoge werkdruk. Het aantal vacatures neemt sinds jaar en dag alleen maar toe.

Royaal opstellen

In het belang van de publieke zaak zal minister Kaag dus even voortvarend als de NS-directie invulling moeten gaan geven aan haar eigen oproep: stel je royaal op richting het personeel in de Publieke Sector daar zij ultiem de publieke zaak dient. De brief is namens CMHF ondertekend door Marc de Natris.

Laatste nieuws

Gesprekken over verlenging Regeling Vervroegd Uittreden vastgelopen

8 december 2023

Gesprekken over verlenging Regeling Vervroegd Uittreden vastgelopen

Uitnodiging bijeenkomst werk en mantelzorg

6 december 2023

Uitnodiging bijeenkomst werk en mantelzorg

In memoriam Wolter Muller

2 december 2023

In memoriam Wolter Muller

Meer nieuws