Menu

Culemborg, 16 oktober 2009
Pb 1016-09

Vakcentrale MHP over kabinetsbesluit AOW en Pensioenen

“Kabinet maakt chaos van AOW en Pensioenen”

Dat zegt voorzitter mr. Richard Steenborg over het kabinetsbesluit om de leeftijd voor zowel de AOW als voor de aanvullende pensioenen naar 67 jaar te verhogen. Op de aanvullende pensioenen wordt roofbouw gepleegd, waardoor de toekomstige generatie vele procenten gaat inleveren.

“De AOW-regels worden zo ingewikkeld gemaakt, dat de mensen niet meer weten waar ze aan toe zijn. Dat geldt ook ten aanzien van de vraag of iemand nu wel of niet een zwaar beroep heeft. Alles bij elkaar opgeteld is dit een botte bezuiniging, in plaats van een noodzakelijke modernisering. Ook is er geen oplossing voor de oudere werknemers, die al jarenlang vrijwel kansloos zijn op de arbeidsmarkt. Gebrek aan creativiteit, perspectief en visie”, zegt de MHP-voorzitter.

Tegelijkertijd wordt een extra bezuiniging doorgevoerd op de aanvullende pensioenen. Met dit kabinetsbesluit zien toekomstige generaties hun pensioenaanspraken met ruim 10% verslechteren. De MHP pleit al jaren voor maatwerk: dat mensen zelf kunnen kiezen op welke wijze en wanneer ze met pensioen gaan, dat de individuele keuze afhankelijk kan zijn van de werksituatie en de persoonlijke omstandigheden. Juist nu deed zich de kans voor om de AOW te moderniseren. In plaats daarvan kiest het kabinet voor een niet uit te leggen systeem, waardoor mensen met grote onzekerheden worden achtergelaten.

De wijzigingen in de AOW en de aanvullende pensioenen betekenen, dat werknemers vrijwel elke mogelijkheid voor flexibele pensionering wordt ontnomen.

 

Laatste nieuws

Aleid Ringelberg benoemd als vice-voorzitter VCP

24 november 2022

Aleid Ringelberg benoemd als vice-voorzitter VCP

VCP geschokt over nieuwste cijfers corona schoolachterstand

18 november 2022

VCP geschokt over nieuwste cijfers corona schoolachterstand

VCP content over degelijke Kamerbehandeling Pensioenwet

17 november 2022

VCP content over degelijke Kamerbehandeling Pensioenwet

Meer nieuws
Naar boven