Menu
De VCP heeft opgeroepen om te stemmen voor Europese verkiezingen

Nederland bijt de spits af en gaat als eerste stemmen, op vrijdag en zaterdag trekken enkele andere lidstaten naar de stembus en op zondag 9 juni zal het grootste deel van de Europese lidstaten hun stem uitbrengen. We kiezen het Europees Parlement. Voor werknemers is de Europese samenwerking belangrijk. #gebruikjestem

Op het gebied van werkgelegenheid en werknemersrechten levert de EU een belangrijke bijdrage. Sociaal beleid wordt in beginsel door nationale overheden zelf bepaald, maar de EU heeft de afgelopen periode een belangrijke bijdrage geleverd aan het versterken van de positie van werknemers. De EU Pillar of Social Rights, het recht op een leefbaar minimum loon, een versterkte positie van platformwerkers, zijn daar voorbeelden van. Daarnaast heeft de EU in de afgelopen periode een groot pakket aan maatregelen genomen om de opmars van AI en andere disruptieve technologieën in goede banen te leiden.

De Europese samenwerking is belangrijk voor Nederland in de internationale verhoudingen. Een Europees blok helpt de huidige uitdagingen aan te pakken, zoals klimaatverandering, migratie, veiligheid en digitalisering. De Europese economie levert een grote, structurele bijdrage aan de Nederlandse economie. De EU borgt ook onze grondrechten en staat voor onze democratische Europese waarden. Het Europees Parlement heeft samen met de Europese Commissie en de Europese Raad een belangrijke rol in het Europese wetgevingsproces. Uw stem heeft invloed. In 2024 kiest Nederland 31 Europarlementariërs. Dit zijn er 5 meer dan bij de Europese verkiezingen van 2019. Uw stem voor het Europese Parlement is een stem voor Nederland.

Heeft u uw stem voor de Europese verkiezingen nog niet bepaald dan verwijzen wij u graag naar: https://stemwijzer.nl/

Laatste nieuws

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

12 juni 2024

Hoge Raad box 3-uitspraak brengt vraagtekens voor middengroepen

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

12 juni 2024

Positief over initiatiefwetsvoorstel voor rouwverlof

Volgende stap in RVU-actie politie

11 juni 2024

Volgende stap in RVU-actie politie

Meer nieuws